Reptilrum i källaren

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

63
12
johansk:

Nyss blivit husägare . Flyttar in i december . Ormarna får ett rum på ca 15 kvadratmeter i våran källare.  Funderar lite på värmen .  Det borde väll vara nog med värmen som terrarierna har alltså värmematta+spottlight över solstället? Tror det är 15-18 grader där nere på vintern då det finns element. Vad tror ni?


163
34
Danne:

15-18 grader med eller utan elementet igång?


63
12
johansk:

Med elementen igång på vintern.  Sen har jag ju värme på terrariet med såklart funderar dock på att byta till ett rejält element där så man kan lägga ut dom på vintern ifall det behövs en större städning


Medlem i SHF
214
439
crocodilejonas:

Allt beror på vilka arter du ska skaffa, ju varmare dem ska ha, ju fler lampor och värmemattor får du skaffa.

Men det ska nog inte vara några problem, 15 kvadrat brukar väl inte vara allt för dyrt att värma upp.


63
12
johansk:

Har en boa och en kp just nu.  Sen är väll tanken att jag ska skaffa en tigerpyton juvenil framöver.  Tjejen är inte så glad i ormar sen boan högg i rutan nör hon gick förbi ( tinade mat så hon var lite uppspelt:) ) så tigern är en obestämd framtidsplan kan man säga och det är därför källaren är enda utrymmet dom får vara på framöver :)


305
147
HenkePetersson:

Boas Kan ju dvalas under vintern dock så bör deras natt temp inte falla lägre än 22grader, under den tempraturen ökar risken för förkylning och luftvägs problem, dom bör inte hållas på 22 grader allt för länge men en 10 veckor är ingen fara så länge dags tempen ligger på ca 30 grader under spotten.. Själv dvalar jag mina på ca 23 grader natte tid och då använder jag enbart elementet som uppvärmning alltså är inga mattor igång alls..

Hur det är med kp vet jag inte men då den kommer från afrika så kan jag tänka mig att den är ännu mer kännslig mot låg temp.

Absolut kan du använda lampor och värmemattor som boost, det viktiga då är när lamporna släcks så ska dörren vara stängd och inte öppnas igen förren lamporna tänds, sen bör det ju finnas en termostat på elementet du bör kunna ställa in så att den ger lite värme den med.

Men 15-18 grader är på tok för lågt, för de arterna du har. risken finns att du får döds sjuka ormar pga den låga tempraturen.


63
12
johansk:

Just nu har båda ormarna ca 27 grader och 32-33 på solspotten.  Får kolla helt enkelt hur det blir efter flytten.  Annars får jag smälla in ett nytt kraftigare element i källaren.  Blir antagligen något sånt ändå så man kan ha ormarna utanför terrariet för hantering osv


63
12
johansk:
Uppdaterar så långt jag kommit med rummet än imorgon då ormarna tagit kvällen medans jag la grabben :)

63
12
johansk:

63
12
johansk:
Ett hörn av rummet där jag har terrarium än så länge.  Hade ormen ute på motion när jag städade och bytte vatten 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild