Matning

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

109
25
Dark_Shadow:

Nu är det snart dags för att mata ormarna för första gången. Kan jag bara ta ut dem och lägga dem på golvet och mata? Eller ska jag mata båda i terrariet? Vad tycker ni är bäst?


Medlem i GHF
635
410
Jimmy:

Mata i terrariet är ju smidigast.

Har du fler ormar i samma terrarie kan det ju vara bra att ta ut den ena och ha i en plastlåda el dylikt. Annars är det ju bara att övervaka.


Vad är det för ormar?

 


305
147
HenkePetersson:

Jag skulle defenitivt ta ut båda och plasera dem i varsin plast låda, detta för att du vinner mycket på att ta ut dem, dels så tränas deras hanterings vana, dels så tar du bort risken att det ena djuret attakerar det andra i jakten på mat, sedan beroende på vad du har för bottensubstrat så tar du bort risken för att dina ormar ska få med sig det ner när dom sväljer sitt byte, det finns dom som fått operera sina ormar på veterinär stationen pga lat het och matat dem i terrariet så att substrat följt med ner...

 

Sen är det ju givetvis skillnad på om man ska mata en majsorm eller en stor nätpyon om man tar ut den ur terrariet, eller om det gäller en giftorm, i det läget med giftorm utsätter man sig själv för fara när man tar ut den ur terrariet, i detta fallet är det säkrare att mata i terrariet.


109
25
Dark_Shadow:

Jimmy, det är 2 stycken majsormar


109
25
Dark_Shadow:

dem verkar helt ointreserade av mössen


163
34
Danne:

Beroende på om du har båda ormarna i samma terrarium eller om dom har varsit. Om dom är i samma så skulle jag mata dom utanför terrariumet. Egentligen skulle jag ge dom varsit terrarium, men det gör du som du vill. Att dom sväljer substrat är inte så farligt (om det inte är stora bitar som fastnar såklart) så det skulle jag inte oroa mig för.

Om man matar utanför terrariumet så finns det ju risk till att det blir för stressigt och dom låter bli att äta. Jag gjorde så i början, men nu matar jag i deras egna låda. Känns bättre för både mig och ormarna, att dom äter där dom känner sig trygga osv. Hur du än gör så önskar jag dig lycka till.


953
1840
peter54:

Jag resonerar tvärtemot HenkeP i den här frågan, jag matar alltid i terrariet.

Jag vinner, som jag tycker själv, det allra viktigaste av allt med detta och det är att störa och stressa ormarna så lite som möjligt i matningssitutionen.

Alla mina ormar bor ensamma i sina terrarier. Bottensubstrat har fastnat i munnen en enda gång på över 40 år och då handlade det om en puffadder. Jag lägger inte maten på bottensubstratet, utan i skålar eller om det är små ormar, i tomma hushållspappersrullar.


109
25
Dark_Shadow:

Dem bor i samma terrarium som jag köpte med ormarna från deras förra ägare. För att de inte ska få i sig subsratet har jag lagt papper på substratet. Ska se om dem blir mera villiga om jag låter dem vara en stund. Före detta ägaren sa att den grå kunde vara lite seg att få igång


109
25
Dark_Shadow:

Jag ska försöka igen senare för att de är totalt ointresserade


Medlem i SHF
4003
5031
Jonas_:

Beroende på orm och storlek kan du vänta några dagar, vecka, innan nästa matning, brukar sällan bli ett bra resultat om man stressar :)

Jag matar alla mina ormar i terrariet och har alltid gjort, kommer förmodligen alltid att göra det.. Varför? Dels för att det är det enklaste både för mig & för ormen. Jag håller också mina ormar enligt modellen 1 orm per terrarium. (Förutom någon period på året men då är dom ändå inte ute efter mat..)

Att ormarna får i sig av bottenmaterialet händer naturligtvis då och då men det är aldrig någon fara, matar man 2 ormar som bor i samma terrarium ska man hålla uppsikt över hela matningen annars skulle en olycka kunna hända även om det är ovanligt, vad jag vet? Den större ormen kan exempelvis svälja den mindre, i värsta fall.

Jag vet folk som lägger sina ormar i hammarplast lådor vid matning och utfodrar där och det fungerar också utmärkt!

Lycka till.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild