Uppfödning av möss/råttor.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

163
34
Danne:

Blir det i det långa loppet billigare att föda upp själv än att köpa? Tänkte på all bottensubstrat, foder, koldioxid (vilket jag isåfall skulle använda) osv?


48
41
Nick:

För mig är vinsten sekundär. Dock så gör jag nog en liten vinst eller åtminstånde går jag jämt upp mot att köpa av en annan uppfödare. Jämför man mot djuraffärers priser, gör jag en megavinst :)

Att jag föder upp egna är för att det är enklare för mig än att leta på någon som har foder att sälja och kanske råka ut för att bli utan en period. Sen vet jag också vad jag gett mina möss för foder och hur dom fått leva. Vill att mössen ska må bra och att mina ormar ska få toppfoder. Det är viktigare än pengarna man kanske förlorar/tjänar på egen uppfödning.

 

Jag tror att man måste ge sig på en uppfödning i stor skala för att man ska komma ner i kostnader per mus.

 

Ska dock påpeka att jag ibland köper av andra, dock bara när inga alternativ finns eller när min egen uppfödningsplanering går åt skogen :). Skulle behöva en till hona ibland!


32
1
Cajsaaandersson:

Tack så jätte mycket för all info!!

Nu lär de ju knappast gå snett iaf inte av all den här braiga informationen :) Även om de är foder djur kommer jag ta handom dom väl (som mina husdjur). Och de kommer säkert hända att jag fastnar för dom flesta,men ska försöka att INTE göra de. Vem vet jag kanske börjar sälja råttor som husdjur istället för att ha de som foder djur. ;)


151
77
Firemon:

Nick.

Nu sa du en sak som ligger mej varmt om hjärtat, Bra foderdjur MÅSTE ha bra foder själva för det är ju så att det man stoppar in får man ut och det finns många som gärna tar genvägar å ger foderdjuren vad som helst.

Nu har jag ingen aning om möss/råttodlingar men tycker det är viktigt vad man än odlar att foderdjuren ska ha rätt mat så dom innehåller massor med nyttigheter för din reptil.

:)


142
12
blixa:

när jag hade möss (som husdjur främst) var det stora problemet när dom fick bebisar att alla vart så unika att jag hade väldigt svårt att göra mig av med dom så vart en drös i olika färger hårslag och tekningar så skaffa möss som ger "tråkig" avkomma :p


32
1
Cajsaaandersson:

blixa, ja jag får ta och göra de :)


163
34
Danne:

Lånar denna tråd till min fråga ang. uppfödning av råttor/möss:

Hur gör ni som bor i lägenhet? Tänkte på lukten. Man vill ju inte bo i en lägenhet som luktar råtta, så hur fixar ni det? :)


Medlem i SHF
4003
5037
Jonas_:

BlubbOnly frysta råttor är bra på det viset, man slipper lukten ;) den blir du annars inte av med om du har en odling, det luktar råtta helt enkelt hur ofta du än städar :)


1662
779
fluffis:

BlubbOnly:

Jag har bara haft råttor i en dryg månad och i början luktade de skitäckligt. Nu däremot är det mycket bättre. Lite beror det förstås på att jag har vant mig men sen har jag ändrat en del saker också :) Det jag gjorde var att byta foder till ett bra foder som minskar lukten. Och sen har jag en toalåda som jag byter varje dag. Med toalåda slipper jag att städa hela bottenytan i buren och jag slipper flytta runt råttorna. Annars får man ju byta djur helt enkelt :)


163
34
Danne:

Jonas_: ja precis, så är det ju. Men ibland så stöter man på en orm som envisas med levande, plus att man kan fylla sin råttfrys på egen hand.

fluffis: bra grej med toalådan. Vet inte hur det blir när man har en större odling, att lära dom vart man gör sina behov. Och tänk att fodret gör skillnad, det har jag inte tänkt på.

Det optimala vore att ha ett garage eller liknande som man kunde ha uppfödningen i. Det är dock inte så många lägenheter som har det, och om det finns så delar man ofta den med sina grannar. Får tänka lite till på detta :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild