Nytt projekt

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

309
238
Gogs:

Har en tom burk på 100x50x50 och idag kom jag på vad jag vill göra med den. Var ute på en promenad och hittade lite fina rötter med massa mossa på som jag plockade hem. Hade tänkt göra rent dom och stoppa in i ett av mina terrarier där jag har geckosar. När jag väl kom hem och tittade lite mer på dom så kände jag mer o mer att "nej den där mossan ska man fan inte ta bort". Så jag stoppade in rötterna i det tomma terrariet och såg direkt vad jag vill göra. 

Det kommer bli ett terrarie för grodor (antagligen Bombina Orientalis men är inte helt säker än). Ska bygga en vattendel i frigolit med vattenfall i ena hörnet sen blir det som en liten bäck som ska rinna till en "sjö". Sen blir det till att fylla upp resetn av botten med jord och plantera gräs och lite andra växter där i.


223
6
Susanne:

Låter kul.

Jag har plockat lite ute till mina ödlor - sten och kvistar. Hur gör du för att få det rent och fritt från insekter och andra små levande kritter som kan vara skadligt? Jag har skrubbat med tvättmedel, sedan sprayar jag på apotekets ytdesifektion. Sköljer naturligtvis noggrant. Undrar om det finns nåt bättre sätt.


309
238
Gogs:

Om man säger som så... det här projektet kommer ta ett tag så eventuella kryp lär ha hunnit dö innan jag är klar med alla mina planer heheh

Men i normala fall så funkar det ofta fint att koka rötter och liknade för att få det rent från skadedjur... men nu var det lite svårt att koka då jag vill ha kvar mossan =)


Administratör
Medlem i SmHF
2683
2482
anders:

Det finns mycket diskussioner om just skadedjur och annat man kan få med sig om man tar grenar m.m. ifrån naturen. Vad exakt är det för skadedjur man pratar om? De flesta smådjuren hjälper vad jag vet till att hålla substratet levande, och bryter ner det. Är huvudanledningen att man inte vill att grenar och annat ska brytas ner, eller är man faktiskt rädd för att ens terrariedjur ska få parasiter och annat?


223
6
Susanne:

Vad jag läst så är det de senare alternativet som är kruxet. 

"eller är man faktiskt rädd för att ens terrariedjur ska få parasiter och annat"


309
238
Gogs:

Har nu påbörjat vattendels bygget till terrariet... men som vanligt lyckas jag inte ladda upp bilder så här har ni en extern länk till det lilla jag har åstadkommit idag:

 

Ser inte mycket ut för världen än och jag tvivlar på att nån fattar hur jag har tänkt mig det hela. Ritningen finns bara i mitt huvud så jag hoppas att man ska lyckas då mitt huvud oftast är fullt av kaos =P

 


Medlem i DHF
1080
769
Westman:

vad skulle vara skadligt?


309
238
Gogs:

Det kan ju finnas vissa parasiter som terrariedjuren inte skulle må så bra av att få på sig. Dock är risken inte så överhängande då vi har rätt "snälla" parasiter i Sverige


225
4
ia_:

Frysen funkar ju annars. 

Mossan borde lätt klara det medans de flesta små insekterna stryker med. :)


309
238
Gogs:

Sådär ser det ut nu.... idag orkar jag inte med nåt mer så det blir en dusch och sängen sen... Hata att jobba så man inte har tid att ha fritid... eller nåt =P

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild