Barnvänlig reptil

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

Medlem i GHF
44
33
Baboon:
Jag sträcker fram musen med en pincett. 

Medlem i SkHF
975
1090
NellyNiklas:

Att personer tar ut ormen inför matning är inget ovanligt. Det beror kanske mycket på rutiner, kontroll, översikt mm. Möjligen har ägare ormar i grupp och det minimerar misstag, i andra fall kanske ormen äter bättre i en tom behållare. Jag har själv dock ingen sådan rutin så jag kan inte uttala mig djupare om det än så.

Personligen lägger jag ett doftspår (duttar den längs en gren eller liknande) och lägger den på en plan, fast yta (typ en stor sten). På så vis inbillar jag mig att ormen får söka och jaga vilket jag tror är berikande. Jag matar enbart på kvällen då ormen vaknar till liv. 

Mvh
Niklas


Medlem i SHF
4001
5023
Jonas_:
Jag har under alla år matat mina ormar i deras terrarium, det är det klart enklaste och vanligaste inom hobbyn. Jag matar alltid sena kvällar/tidig natt då matresponsen är bäst då. Och det passar min egen dygnsrytm utmärkt. Jag matar med långa pincetter eller större griptångar beroende på vikten på foderdjuret. Rör på det döda djuret och försöker på nåt sätt efterlikna ett levande foderdjur tills ormen hugger tag i bytet, brukar alltid rycka lite i foderdjuret så ormen kramar hårdare osv.. 

Vet att en del matar sina ormar i separata behållare utanför terrariet. Finns säkert en hel drös anledningar till det även om jag aldrig riktigt förstått poängen : ) finns både mer eller mindre troliga förklaringar från folk som matar på det viset. 

Gör det som fungerar bäst för dig och ditt djur resonerar jag ungefär. 

Angående matningsintervallen på ormar finns även där många olika skolor. Jag personligen tycker inte man ska övermata sina ormar och mata varje onsdag årets alla 52 veckor.. ormar mår bra av variation i tillgång på mat. Beroende på årstid, ålder och många andra anledningar. Jag förordar att mata något mer restriktivt. Men att dom flesta ormar mår bra av uppehåll under året och kanske någon vila (med antingen ljustimmar eller värmen, eller luftfuktighet) tror jag stenhårt på. Mycket avgörs såklart av arten i sig, svårt att säga hur ofta man ska mata rent generellt. Snokar bör såklart matas oftare än större kramormar. 

8
2
Johanneli:
Åh! Tack så mycket för konstruktiva råd!
Finns det ngn möjlighet att vi hörs på telefon?
Johanna 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild