HJÄLP. Dvärgskäggagam sover

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

Medlem i SkHF
980
1103
NellyNiklas:

NellyNiklas skrev:


Har full förståelse för problematiken. Det finns mycket folk som pratar om dittan och dattan. En del har rätt i det de säger men många har också väldigt fel, framförallt pga av okunskap, missförstånd och brist på förståelse på hur saker och ting fungerar, hur det bör mätas och kontrolleras mm. Många bildar sin egen uppfatning trots dokumentation och ventenskapliga rapporter och bevis. 

ExoTerra nättak filtrerar UV strålningen, det är korrekt. Det rör sig om ca. 15-20% om jag inte minns fel. (Jag kan dubbelkolla) Men det är inga problem. Beroende på terrariestorlek, typ och inredning så kan det även vara gynnsamt med mindre nivå av filtrering.  Den "filtreringen" kan enkelt återhämtas genom att höja solplatsen ytterligare och anpassa värmelampan därefter, antingen genom att höja den, byta till en lägre effekt eller kontrollera de via en dimmer eller termostat.

Mvh
Niklas


Rättelse. ZooMed nättak verkar filtrera ut ~45% av UVB medans ExoTerras nättak filtrerar ~35%. Detta ska inte ses som ett problem och är väldigt enkelt att ta höjd för och åtgärda. Har man tillgång till en UV-mätare så är det toppen, men det finns även rapporter att utgå ifrån som hjälpmedel om man inte har tillgång till exempelvis en Solarmeter 6.5/6.5R

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild