Svartlista medlemmar?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

273
148
Flosker:

Dobberman hur tänkte du när du skrev det du skrev? Menar du alvar eller driver du med oss?

Vad har du själv för djur? Ta en nogran titt på din profilbild och fundera på vad det är för fel med den.

Mvh Flosker/Mikael Thoren

 

  
Du får heller inte göra ingrepp som förändrar utseendet på din hund eller katt. Svans- och öronkupering är inte tillåtet om det inte är befogat av veterinärmedicinska skäl. Det är inte heller tillåtet att göra hål i öronen på djuren för att sätta dit örhängen.

Texten tagen från Jorbruksverkets hemsida


90
5
azbt:

Det som Anders skriver om att lyfta fram de som verkligen sköter sig istället för att smutskasta de som inte gör det tycker jag är en bra tanke. 

Tänk så här:

Se de som missköter djur och regler hela tiden som små barn.

Skulle det hjälpa att smutskasta ens barn när den gör fel? Nej antagligen inte.

Det jag egentligen vill få fram är att i andra siter/forum där det har förekommit försäljning av alla dess slag, har det skapats en klistrad tråd. Ja en tråd i forumet där man ger en ros för en lyckad affär, en seriös säljare. En säljare som håller måttet.

I denna tråd nämner man säljarens "nick" sam ett par värmande ord. Man kan enkelt söka på användarens "nick" och se "betyget".

 

 

 


65
13
Doberman:

Vad tycker du inte är seriöst Flosker?
Att det borde finnas något som gör att vi kan hindra elaka ord i chatten?
Att bilder på djur som visar på bild att de inte trivs borde tas bort?


Ska du inte komma dragandes med att blå inte är en SKK godkänd färg på dobermann också?
Dock är bilden dagen från mitten av 70-talets tyskland och "Carl-Louié" hade kuperad svans och öron ja, dock inget som var eller är förbjudet i Tyskland.


273
148
Flosker:

Hej

Tycker? Att hålla vilda djur i bur är vad vi kanske borde fråga oss.Jag har haft reptiler i 40 år. Tycker inte det är seriöst om man ska granska det. Vet inte hur mycket djur som dött för att jag ska kunna hålla på med min hobby. Men gör det fortfarande men har i dag bara skalbaggar.

För min del vad som är tilåtet här eller där är för mig inte så intresant, jag tycker att klippa öron på hundar är djurplågeri, på samma sätt som att ta foton i handen på stressade djur. Även om bilden är 30 år gammal är den inte ok på samma sätt som du ifrågasätter med kameljonten eller leopardgeckon. Och du får ursäkta min okunnighet i färger på hundar vad som är ok eller inte har ingen aning. Men en vacker hund är det i allafall på bilden.

Elakheter på chatten är inte ok om jag får tycka.

Och tycka gör vi alla, bara olika. Så vad har du för djur?

Mvh Micke

 


276
118
Maqea:

Ploa:

Jag tolkar svartistning som en lista med oönskade personer. Sånna får man väll inte ha? Att Anders har rätt att bestämma vilka som ska få vara med eller inte på hans forum är en annan sak. Klart han får stänga av folk om han vill men han får inte skriva en lista om dem någonstans.

Anders:

Jag håller med om att majoriteten inte bör bestämma men en moderatorgrupp som sakligt kan diskutera svåra saker är bra. Det ger fler synvinklar då folk tänker och ser på saker olika och har olika erfarenhet osv. Det gör också (oftast i alla fall) att beslut som framkommer upplevs som om att allas intresse har tillgodosetts på bästa sätt av forumdeltagarna. Med det menar jag inte att du gör ett dåligt jobb på något vis eller att dina beslut är ogenomtänkta eller så. Inte alls utan helt klart det motsatta. Det är bara min erfarenhet att beslut, oavsett det är i arbetslivet eller någon annan stans, får en större uppslutning och acceptans om det upplevs som att alla infallsvinklar är beaktade.

Jag gillar också iden med att lyfta fram det som är bra i stället för att fokusera på det dåliga.


Administratör
Medlem i SHF
565
710
Hanna:

Den bilden du snackar om togs helt bort och jag satt bredvid när detta gjordes. Sedan kan ju personen i fråga laddat upp den igen. Skriver ni till admins när dessa stötande bilder laddas upp?


218
47
asus:

inte för att vara sån men den bilden med ödlan som "gapade" och han hade "knuten" näve vet lixom vem du syftar på och hade du inte tänkt lite och kollat på tex stavningen på den bilden så hade även din lilla hjärna insett att den personen kan inte vara så jättegammal. alla gör misstag vissa lite större.

förstår inte vitsen med att klanka ner på folk bara för du tycker dem gör fel.
 har du aldrig gjort ett misstag med ett av dina djur ? :))))


953
1840
peter54:

Hmm, spontant skulle jag vilja säga att såna här tankar och idéer om svartlistning, avstängning osv, är "risky business". Det blir inte sällan fråga om godtyckliga bedömningar utan faktiska bevis, alternativt ord mot ord-situationer som leder till mer otrevligheter och vissen stämning. Det som verkar vara si eller så, solklara fall, kan ju ha helt andra förklaringar som är hur långt som helst ifrån vad första intrycket antyder.

Jag tycker att så länge folk följer uppställda regler för sajten så bör man hellre fria än fälla. Anders har förstås alltid sista ordet.


733
295
markusbabs:

Jag är absolut inte för vildfångade djur, tvärt om.   Men jag undrar om det är olagligt att sälja viltfångade djur som inte är citeslistade i Europa? 


593
551
Redfoot:

Det är väldigt lätt att döma och fördöma andra människor för deras betende mot djur det har vi ju ett antal gånger sett prov på  i trådar här på Terrariedjur. Men Anders eller Terrariedjur är ingen domstol eller polismyndighet, anser någon att ett fel begås så är det polisens sak att börja nysta i ärendet, det kan aldrig bli som jag skrev Anders eller Td-s uppgift.

Jag tror inte att det finns någon som kommer att tjäna på en sida där man kan svartlista personer, tvärtom så kommer det förmodligen bara att bli pajkastning där ord står mot ord. Däremot kan  Anders naturligtvis utesluta någon som bryter mot de uppsatta regler som finns och om nu dessa mer än en gång bryts i chatten så får väl vederbörande knoppas av på en tid. Jag vet inte hur långt bakåt i tiden Anders kan se chatten via bakvägen och på så sätt bilda sig en uppfattning om uttalanden, annars får det väl finnas en låsfunktion som låser inlägget som ligger kvar till moderater eller Anders har tittat på det.

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild