Byggtråd: ”Pilbara”

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

Medlem i SkHF
1007
1127
NellyNiklas:
Johnexotics skrev:Tack!


Om detta är något som du vill titta närmare på och kanske beställa hem så rekommenderar jag att hitta en eller flera sambeställare, för att få ner frakt och moms. Ju fler desto bättre givetvis.

Mvh
Niklas

Medlem i SkHF
1007
1127
NellyNiklas:
Arbetet fortskrider framåt.v Nu har jag kommit till det roliga; Att leka naturtrogen arkitekt!

Jag har sedan tidigare införskaffat en 3 delad bakgrund (sidor och baksida), baserat på ett foto jag tog 2013 när har var på besök vid Uluru, Australien. Bakgrunderna var beställda med övermått så viss mätning och skärning behövde göras. Väldigt nöjd med resultatet! 

Nu äntligen är det dags att placera ut de artificiella stenarna på ett givande sätt som möjliggör solplatsen på vänster sida och kalla sidan åt höger. Planen är att använda en 50w eller 80w "Deep Heat Projector" från Arcadia, en 35w eller 50w Halogenlampa, en 8w/7% Shade dueller UVB lysrör samt en 6500K LED-slinga för bakgrundbelysning. DHP'n samt UVB lysröret är tänkt att kontrolleras via en digital termostat medans de övriga ljus och värmekällorna (LED och Halogenlampan kontrolleras via timer och eventuellt en dimmer vid behov (Halogenlampan).

Jag vill ha in ett gömsle på både varma och kalla sidan, så det blir lite hemmabygge också närmsta tiden.


Medlem i SkHF
1007
1127
NellyNiklas:
Tester med belysning och värmekällor.

Började med 80w DHP Sånt 35w Halogen.
Efter 2h visade termometerna följande. Från vänster åt höger.Dagen efter ändrade jag DHP'n till 50w och halogenlampan till 50w med följande resultat.
Medlem i SkHF
1007
1127
NellyNiklas:
Setnaste arbetet på project "Pilbara" har till största del innefattat en massa fogskum, funderande, silikon och sand/grus. Fick fundera om kring placeringen av några stenar och adderade ett gömsle under en av dem. Jag har även lagt till ett par extra "stenar" med vattentäta krukor för att maskera de kommande plantorna något. Har testat lite mer gällande belysning. Nu senaste den billiga LED-slinga. Den gör vad den ska men intensiteten är inte mycket att skryta över. Möjligen kommer den bytas ut i framtiden mot en något kraftfullare slinga, men för stunden duger den bra till allmänbelysning och att lätta på skuggorna mågot.Inom kort blir det permanent fixering av alla detaljer, addera sand, grus mm. 

Mvh
Niklas

Medlem i SkHF
1007
1127
NellyNiklas:

Slutet närmar sig. Nationaldagen tillbringades med att avsluta projektet. 

Stenarna lades på plats och fästes med silikon. 


Sand, grus och grenar.

Lite gräs i krukor. Fäste stenarna med några klick silikon.


Done!

Nästa steg blir att se över belysningen ytterligare samt organisera kablage undertill.


Medlem i SkHF
1007
1127
NellyNiklas:
En vecka har gått får att silikon och dylikt ska vädra ut och härda. Grädde på moset fick bli en påse autentiska eucalyptus blad och bark från min moster i Australien. Näst intill perfektion!

Oerhört nöjd med resultatet. Respektive skiffersten har sin egen digitala termometer eller termostat. Termostaten kontrollerar en 80W DHP. En 50W Halogen belyser en av de andra stenarna. 

Temperaturer under halogenlampan pendlar mellan 32-33 grader dagtid och skifferplattan håller värmen en bra tid efter att lampan slocknat. Temperaturen på solplatsen under DHP'n ligger runt 30-32 grader både dagtid och nattetid. 

Därefter blev det äntligen inflyttning!
Som väntat gick ormen iväg och gömde sig i två dagar, på en plat som visade sig vara omöjlig att komma åt (för att iaktta). Än idag har jag inte den blekaste vart den gömde sig. Efter två dagar så fan vi honom i grottan, vilket var en fröjd att se. Jag har även placerat en övervakningskamera i ett av hörnen för att få en tydligare insikt hur solplatserna används och när. 

Just beteendet ovan var intressant och fick mig att tänka till och inse att här var ett "missed opportunity". Ormen försökte klämma sig in mellan skiffersten och den artificiella sten som den är limmad till. Givetvis fick den inte plats, men det fick mig att fundera på en anpassning som jag ska titta närmare på under sommaren. 

Utöver ovan nämnda anpassning som tittar jag på en lämplig bakgrundsbelysning/LED slinga då det känns lite väl dunkelt på högersidan. 

Fortsättning följer!
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild