Mitt första bygge (från början till slut)

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

42
16
ApeMan:
Jag tänkte dela med mig i bilder och kanske en del text hur mitt första bygge har gått. Jag hoppas det kanske hjälper någon som är lika velig som jag att släppar sargen och faktiskt bygga!


42
16
ApeMan:
Jag gick med färdiga mått och fick både skivor och reglar uppsågade hos min lokala brädgård. Det kostar en slant, men pga röran i det egna garaget och vinter så kändes det ändå som en lämplig lösning då plats inte fanns hemma.

Regeln mitt i botten känns som en miss i efterhand, då första tanken var att den skulle sitta i taket, men det föll bort då jag skall ha armaturer som löper över en större del än halva terrariets längd.

Yttermåtten är 150 cm bredd, 60 cm djup och 50 cm högt. Jag har för mig att öppningen är ca 33 cm hög.

42
16
ApeMan:


Hål för ventilation sågades, skapligt nervöst. :P

Storleken är utifrån beräkningen som står att finna här på terrariedjur. Intag på mitten av sin sida, utsug högt uppe på den tilltänkta varma sidan.

Skruvskallar och annat är också överspacklade för ett jämnare utseende.

42
16
ApeMan:
Sedan var det dags för målning av utsidan. Detta gjordes först med primer för trä och sedan med en vit färg från Clas Olsson.


42
16
ApeMan:
Efter målning av utsidan så var det dags att täta alla skarvar och så invändigt. Detta gjordes med Tec7 fogmassa/lim som jag på flertalet ställen läst att är djursäkert efter härdning.


42
16
ApeMan:
Nästa steg är då att fuktsäkra insidan. Detta gjordes med 3 (på vissa ställen 4) lager av drylok orginal som färgats med betongpigment till önskad kulör.


42
16
ApeMan:
På utsidan satte jag garageventiler för att kunna justera luftflödet (möjligtvis iaf) och på insidan en annan typ av ventil bara.

Det var ett riktigt helvete att hitta lämpliga skruvar, då skivorna bara är 10-11 mm tjocka. Där slutade det med någon form av självborrande skruv som egentligen är avsedd för plåt.

Med facit i hand kanske det varit enklare att schimsa ut skruvarna med brickor, eller helt enkelt bara limma fast dem. Men jag tänkte att jag ville att det skall gå att plocka av dem utifall. Tankevurpa på tankevurpa, men bra lärdomar! :)


42
16
ApeMan:
Missade att fota steget där jag använde tec 7 för att limma fast skjutglaslisterna jag köpt (E-lister för 4mm glas) och sedan bars burkarna upp och in i huset.

Dock fortsatte jag nere i garaget. Flyttandet av burkarna påvisade vikten, vilken inte skulle bli lägre med substrat och inredning. Så jag började bygga en rullbar hylla att ställa dem på.


42
16
ApeMan:

Hela hyllan byggdes av spillmaterial, den enda kostnaden blev för hjulen och färgen, som båda är köpta på Clas Olsson.

42
16
ApeMan:

Det blev även en hylla byggd till ett annat terrarium, även den av spill.

Sedan målades båda hyllorna med samma färg som utsidan av terrarierna.
Och sedan målades den lilla hyllan med ofärgad (i mitt fall vit) Drylok Orginal (3 lager).
Insåg här att jag missade att fylla skarvarna med Tec 7 och hoppas att den håller ihop mot fukten ändå. Annars är det bara att kasta och bygga nytt! :P
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild