CyberZoo öppnar butik hösten/vintern 2021

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 7

206
224
Danne72:
heckodesigns skrev:

Sökte åt dig varsågod :) Ska noteras att pangea och arcadia är samma varumärke bara olika kontinenter så det betyder att arcadia har patent på dhp, produkten som cyberzoo säljer är alltså en kopia med en sak som ändrats i produkten för att inte göra varuintrång. Frågan var inte lagligheten, frågan var säkerheten. Hur vet man att den funkar på samma sätt som arcadias, hur vet vilken våglängd den går på? Osv. 

Det finns ju ett diagram vilken vågländ den går på i länken du postade här förut. förstår inte ditt problem?  jag har kört med solar raptor länge och hållbarheten är hur bra som helst, typ dubbla livslängden mot arcadias.

Medlem i DHF
71
107
hansh:
Alltså, solar raptors och megarays dhp lampor är inte kopior av arcadias, utan föregångare. De har funnits i säkert 10-15 år. Arcdias variant är en vidareutveckling. Fortfarande ingen jättebra värmelampa (halogen är bättre) men den har ett användningsområde som nattvärme om man har för kallt på natten. 

8
5
heckodesigns:
Liknande produkt med ett annat namn som du inte kan verifiera godheten (inte ordet jag letar efter) eller utan att testa.

Företag som arcadia och pangea är stora och har testat sina produkter omfattande, vi vet inte om de mindre företagen har gjort detsamma. För du vet inte om den där lilla förändringen påverkar hur bra det fungerar eller vad deras IR-utdata är.

F.ö googla solar raptor och säg till mig när du hittar deras hemsida där vi kan verifiera deras produkter. Om det är en föregångare varför marknadsförs den som ett alternativ till arcadia?

Patent eller inte så tycker jag det jag nämn ovanför fortfarande gör det hela rörigt och konstigt. 

Medlem i DHF
71
107
hansh:
Du hittar all information om SR produkter på econlux hemsida. Arcdias säger själv att deras dhp är en vidareutveckling av den äldre tekniken, det är ingen nyhet. 

72
400
CyberZoo:
heckodesigns skrev:

Tack för bra svar, har en till fråga. Dhp lampor är patenterade av arcadia och pangea. Och ni säljer en lampa som heter Heating lamp Deep Heat. Detta är ju en kopia av lampan från arcadia och pangea men utan någon garanti alls att den funkar likadant. Blir ju nästintill lite som att man blir lurad. Funderar varför ni valt tagit in denna.. www.cyberzoo.se/sv/articles/2.303.20055/solar-raptor-heatinglamp-deep-heat-60-w


Hej!

Om du misstänker att det rör sig om ett varumärkesintrång eller liknande tycker jag att du ska rapportera det till Arcadia så att dom kan agera. Förslagsvis pratar du med John Courteney-Smith som är deras Head of Science and Innovation. Jättetrevlig kille, hälsa från oss!

heckodesigns skrev:

Frågan var inte lagligheten, frågan var säkerheten. Hur vet man att den funkar på samma sätt som arcadias, hur vet vilken våglängd den går på? Osv. 


Lampan är CE-märkt. Om du vill ha en lampa som funkar exakt som Arcadias så föreslår jag att du köper Arcadias lampa, då behöver du inte fundera.

Mvh
Emil, CyberZoo

6
14
Soff:
Danne72 skrev:

Det finns ju ett diagram vilken vågländ den går på i länken du postade här förut. förstår inte ditt problem?  jag har kört med solar raptor länge och hållbarheten är hur bra som helst, typ dubbla livslängden mot arcadias.

Ja solar raptor har ganska bra livslängd bättre än många andra känns det som, ibland kan hanteringen påverka livslängdens tid. Men håller med, många verkar nöjda med solar raptor.

72
400
CyberZoo:
Hej allihopa!

Nu var det länge sedan vi uppdaterade denna tråd och det har hänt en hel del sedan sist. Vi har t.ex. äntligen kommit igång med en hel del terrarium med djur i butiken. Olika sorters sköldpaddor som Clemmys guttata & carolina carolina. Underbart söta ögonfransgeckos och dabbagamer. Fina slingrande strumpebandssnokar och kungssnokar. Även lite gråsuggor och hoppstjärtar för det bioaktiva terrariet. Så vi har en del men det tar ändå lite längre tid att fylla alla terrarier än vad vi förväntade oss. Det beror till viss del på att vi endast handlar av kunniga och seriösa uppfödare som inte tar några genvägar när det gäller djurskötsel.

Ett journalföringssystem för att enkelt kunna journalföra djurhållningen på en daglig basis har uppförts, med mycket trial and error kan jag väl tillägga. :D

Dessutom har vi hittat och anställt kunnig personal som kan svara på frågor gällande djuren och djurhållning och om inte kommer de att försöka ta reda på svaret inom kort och återkomma. En personal som förstår vad som krävs för jobbet och brinner för djuren.

Butiken är äntligen fylld med mycket tillbehör för terrarium samt stor variation av naturlig inredning så som rötter, grenar, bottensubstrat och stenar m.m.

Ja, det var allt som jag kom på och som ni märker har det hänt en hel del sedan förra uppdateringen men jag har säkert missat en hel del saker. :)

Mvh
Daniel, CyberZoo


Butikens utsida.



Tre inredda terrarium.



Finbesök av Freaky Geckos, Pontus Hjelm wildlife och Mehduzah Reptiles. 



Söt tretåig dossköldpadda.



Lite bottensubstrat och inredning.



Peter och en av våra fransar. 


Urgullig clemmys guttata.


Super fin strumpebandssnok.

5
3
Tealover:
Jättetrevlig butik och personal! Rekommenderas starkt att ta en tur förbi butiken, enda tråkiga är att det är en bit från överbys busshållplats men som sagt: klart värt det!

654
341
Johnexotics:
Synd det är så långt ifrån

4
3
Tobbetyp:
Sjukt grym butik körde långvägar för att kolla den och grymma terrarium fint skötta djur och grymt utbud
Brände för mycket pengar och mer ska brännas där stort plus på butiken
Logga in för att posta i forumet
Sida av 7
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild