Ögonfrans- eller leopardgecko?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

24
2
aaron10:
Så jag är "ny" inom reptilvärlden och jag har två olika antingen en leopardgecko eller en ögonfransgecko, så vad tycker skriv gärna nackdelar/fördelar och jag vil helst ha nån som man liksom kan ta upp utan att den skadas.

140
68
Ezrath88:
Först: Välkommen till reptilvärlden :). Om du läser Skötseltrådarna för både Ögonfransgecko och Leopardgecko så får du lära dig mer om arterna. Bägge arterna är nattaktiva och behöver ingen UV lampa. Bägge arterna äter insekter, men ögonfransgecko kan även äta en pulverdiet som heter Crested Gecko Diet (förkortat till CGD) som blandas med vatten. Det finns olika märken av CGD mat till ögonfransgeckos och två av dem märkerna är Repashy och Pangea. Det finns andra märken men just dem två som jag nämnde är de mest pouläraste .
Min egna erfarenhet av ögonfransgeckon är att dem lätta att ta hand om när man är helt ny inom reptilhobbyn :). Men om man har någon erfarenhet eller om man har någon vän eller någon i sin familj som är reptilkunnig så kan man säkert få hjälp från dem så blir det kanske lättare att lära sig att ta hand om dem oavsett vilken reptil man vill ha :).
Men bästa med det här forumet är att vi har många reptilkunniga personer som kan hjälpa till genom att besvara frågorna. Ögonfransgeckos är trädlevande så inredningen hos dem bör helst vara så mycket klättermöjligheter till dem som det går. Och gärna många gömställen vill alla reptiler ha så att dem kan sova i lugn och ro.
När det gäller att ta upp sina reptiler så är reptiler inga djur som man bara kan ta upp hur som helst. De är inte som hundar och katter som man kan ta upp och kela med. Men, det kan vara bra att få sina reptiler handtama för eventuella veterinär besök eller när man kanske ska byta inredning i terrariet. Det blir lättare att flytta dem från sitt terrarium till ett tillfälligt ställe vid städning och/eller byte av inredning. Två saker som jag personligen tycker är viktigt är att man inte släpper blicken från sina reptiler om man väljer att ha dem utanför sitt terrarium. Och man ska heller inte hålla sin reptil nära en hund eller en katt. Jag har sett en videoklipp på när någon höll sin reptil i handen framför sin hund. Tanken dem hade var nog bara att hunden skulle få nosa på reptilen och hunden är normala fall en trevlig hund. Men det tog bara en 1 sekund så gick det från handen och in i hundens mun.
//
Eddie

27
24
Nina_Fiji:

Hej 
Böda två är jätte trevliga reptiler. 

jag skulle säja att leopardgecko är roligare. Dom är mer personliga. Kommer fram och tigger mat och är lite mer social. Det är mer krav på deras miljö pga värme och problem med öms om man inte ger dom rätt förutsättningar. Så det kan vara något att tänka på.
crestis är enklare pga av maten som är bara pulver och vatten. Dom ska ha svalare terrarium och behöver ingen extra värme oftast. Man måst spreja Terrariumet varje dag och det gör ju lite mer underhål. Och jag håller med om att dom mår bäst i sitt terrarium. 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild