Plantation soil

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

48
0
Sandisen:

Hej ! 

 

Har nu varit och köpt plantation soil bottenmaterial till min kameleont. Jag undrar bara om man kan lägga i bottenmaterialet redan nu fast jag inte får min ödla från om flera veckor ? Så jag kan börja inreda med pinnar och sånt :) bara så att det inte förstörs. Måste jag isåfall spreja vatten hela tiden på bottenmaterialet så det inte torkar eller det gör inget ? 

 


508
304
Jonas77:

Jag rekommenderar starkt att inte använda något bottenmaterial. Eller vad är det för art?


48
0
Sandisen:

Jemen kameleont 


508
304
Jonas77:

Absolut inget bottenmaterial då. Tidningspapper blir bra.

 


230
22
Nooon:

Har ingen kameleont och vet inte hur de ska leva... vill bara tipsa om att golvskyddspapper är snyggare än tidningspapper. Köps på rulle i vilken byggbutik som helst till rimligt pris. T.ex K-rauta - 75x0.6m för 100kr.


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Skapar man rätt förutsättningar tycker jag gott att man kan köra med bottenmaterial, blir så otroligt mycket mer levande terrarium på så vis. Halva grejjen med att ha terrarium för mig är att göra det så snyggt och naturtroget som möjligt för sin reptil.


48
0
Sandisen:

Jonas : ja samma här :) men tror du att det är förtidigt att lägga in bottenmaterialet redan nu fast jag inte får kameleonten från om flera veckor ? Förstörs det ? Eller måste jag hålla det fuktigt hela tiden ? 


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Just det bottenmaterialet som du köpt har jag ingen erfarenhet alls av, vet inte ens vad det är för typ av material :) Jag använder mest torv, torvmull, täckbark och sand hemma och alla dom materialen kan läggas i veckor i förväg och ska inte fuktas under tiden det inte bor djur i terrariet. Lycka till och uppdatera gärna med bilder!


508
304
Jonas77:

Så, ett naturtroget terrarium, som i detta fall bör vara högt och till ett trädlevande djur, (bottnen bör rimligtvis vara av ytterst lite vikt), går före djurets välbefinnande?

Vad är naturligt med att ha öppet humusmaterial i nära relation till en calyptratus?

 


52
1
unknown_928929:

"Luftfuktigheten i terrariet bör ligga mellan 50-75%. Om terrariet består av öppna nätsidor innebär detta att man måste spraya vatten på växterna många gånger under dagens lopp, eftersom vattnet snabbt dunstar och luftfuktigheten snabbt blir densamma som i rummet runtomkring. Vintertid ligger luftfuktigheten inomhus ofta på bara 20-30%, vilket är alldeles för torrt för kameleonten. Torr omgivningsluft brukar anses utgöra den största riskfaktorn för att reptiler i fångenskap utvecklar njursvikt."

Källa: www.djurklinikenroslagstull.se/artiklar-om-reptiler/miljo-8

 

såhär står det i L80 om substrat:

"6 § Terrariets botten ska vara täckt med ett bottenmaterial som är anpassat efter orm- eller ödleartens behov."

Källa: www.jordbruksverket.se/download/18.26424bf71212ecc74b08000892/DFS_2005-08.pdf

 

tidningspapper klarar alltså inte att hålla den luftfuktighet som krävs

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild