Reptiler och pälsdjur

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

126
64
Mikachu:

Ja, du har innekatt, och vi har speciellt skaffat våra ladujägare, som går inne och ute året runt, för att inte få in råttor eller kaniner som förstör i odlingarna eller är i förvaringsutrymmet. De ska jaga och jag vill inte stoppa det beteendet. Jag har kastat på en gecko och mina råttor på våran ragdoll och hon blryr sig inte som sagt, eftersom hon är en lugn kattras som inte ska jaga.

Vet inte vad du menade med din Edit grej så kan inte kommentera det..!  

Men om du menar att djuren inte hugger för att de är i fångenskap så ska du jämföra en vildfångad gecko och en en dina eller mina, de skiljer sig väldigt mycket! Vi hanterar och låter geckosarna se händer och bli hanterade från födseln, så det är klart att de vänjer sig vid händer. Om jag hade haftvår ragdoll med mina nykläckta så hade den vant sig vid de, precis samma som att man kan prägla änder på bollar eller männikohänder, även om änderna blir mera präglade då de faktiskt följer sin mamma ett bra tag och geckos klarar sig själva redan från det att den kläckts.


459
138
Pakke:

Mikachu: Skrev "edit" för att redigiera eftersom jag glömde att skriva något mer eller ändra på mitt förra inlägg.

 

Som man sagt, stämmer det och du har ju rätt för det skiljer ju mycket när det gäller om vildfångad gecko och fångenskapfödd gecko. Det märks ju skillnad. :)


126
64
Mikachu:

Just ''Edit'' ordet förtod jag, men inte det du skrev efter det! :P 



1159
626
Temla:

Mina skäggagamer och 2 katter bryr sig inte ett skvatt om varandra. Skäggisarna är totalt orädda och kan gärna kliva rakt över katten för att komma dit dom vill - en omväg är ju inte att tänka på. Dock hinner dom inte kliva på katterna för dom går genast undan när det kommer en skäggis spatserande. 


160
91
turboadde:

Jag har två bengal-katter och en dvärgpincher tillsammans med mina Pilgiftsgrodor, Panter kameleonter och 600l saltvattensakvarium och även 4:a barn och jag har inga rum stängda för dom. Det funkar utmärkt för mig i alla fall. Jag förstår inte riktigt vad problemet skulle vara riktigt med det förutom att få in kvalster eller dylikt.

Jag har ju inga frigående reptiler eller grodor då dom sitter i terrarier och har jag Kameleonterna ute så har jag uppsikt över dom. Min erfarenhet är att djur lär sig lika bra att leva med andra djur i hushållet som med människor. Men man får ju ha lite uppsikt i början ifall det inte skulle funka. Alla djur är ju individer. 2katter kan ju gå hur bra som helst ihop medans 2andra katter inte ens kan se varandra.

 

Så till trådskaparen tror jag att har du katten från liten så lär den sig att leva med dom andra. Dom är mest nyfikna i början.

 


47
0
svilenius:

Tack för alla svar!

Men tyvärr så lämnade jag tillbaka lilla kattungen, inte pga reptiler, utan personliga problem.


Medlem i SHF
537
749
Patch:

De ska väl finnas åtminstånde ett fall i sverige (Ja i skåne iallafall) där en större orm hugg genom glaset och tog katten på andra sidan?

 

Fick höra detta av min kusin för MÅNGA år sedan... Sen kan de ju vara en sån här Urban legend så klart!

MvH Alex


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

Sen tror jag inte folk skyltar med såna "olyckor" :)


63
12
johansk:

Sambons katt ligger och värmer sig på terrariet till min boa . Han är innekatt då . Dom skiter i varandra utom när ormen känner att den snart får mat då brukar jag slänga in katten i badrummet.  Men i framtiden nör jag bor större ska ormarna ha ett eget rum där inga katter ska ränna omkring :)


444
153
jpson67:

Vi har 3 katter 2 hundar 2 sköldpaddor och 5 ormar och inga problem då jag aldrig heller har mina ormar ute mer en när jag håller i dom och inga andra djur tillåts vara nyfikna mot ormarna.

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild