Terrariebyggargenerator

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

161
250
ricard:

Skickade mail till dig Anders men kör här med, lite mer publikt. Svara gärna här om du vill ...

 

Hej på dig Anders!

Först av allt; grattis till att sidan rullar på så bra. DU jobbar hårt och det lönar sig. Bra för dig, bra för hobbyn!

Jag har en ide. För några år sedan hade några killar (kanske du?) en hemsida som heter typ terrariedjur eller terrarie.se eller ngt sådant. På den sidan hade de en terrariemåttsgenerator. Man fyllde i de yttermått man ville ha, hur hög list man ville att skjutglaset skulle vila på och sedan genererade den en pdf med skiss på sakerna monterades och med för de angivna yttermåtten måttsatta bitarna. Supersmart tycker jag. Tror det var en exelfil som låg i bakgrunden och genererade mått. På så vis slipper man själv fundera ut så man drar av för hur mkt skivan bygger osv. Känner du igen konceptet? Visst låter det som en bra service?

 

Vänligen

 

Ricard Hulteke
Gränna


Administratör
Medlem i SmHF
2658
2442
anders:

Jag har svarat Ricard på mail, och tycker självfallet det låter som en bra idé. Det vore kul att höra vad ni andra tycker.

Det jag även behöver är någon ritning att utgå ifrån.
Hade även funderingen om ritningen som genereras automatiskt ska lägga till reglar när måtten uppnår en viss storlek.


68
9
StaOlog:

Låter som en kanonide! Känner igen sådant från tiden då jag byggde billjud. Vet inte hur avancerad man kan vara utan att skapa en programvara för det men i vilket fall kan man få grunderna enkelt antar jag. =)


1659
766
fluffis:

Den funktionen verkar ju häftig men är kanske lite i periferin av vad den här sidan främst handlar om. Därför kanske det finns en en del andra punkter på Anders att göra-lista som bör göras först :) 


161
250
ricard:

/.../ kanske lite i periferin av vad den här sidan främst handlar om /.../

 

Fluffis: den här sidan handlar om terrariedjur. Mitt förslag handlar om att ge verktyg åt den som vill bygga ett terrarium till sitt terrariedjur. Om terrariets konstruktion, storlek och desig är periferiert enligt ditt förmenande får det stå för dig. För mig är det en av de saker som måste vara på plats INNAN man skaffar djur, alltså inte alls ute i pereferin. Men men. Nog om det. 

 

Anders: tack för ditt mail! Vi får se om det är någon mer än jag som kommer ihåg och kanke också minns sidans namn? Då skulle ev. den personen kunna vara behjälplig ... 


Administratör
Medlem i SmHF
2658
2442
anders:

Ja, terrarium i sig är ju en rätt viktig del så tycker det passar bra. Självklart har jag mycket att göra på listan, men samtidigt är det bra att ha mycket förslag och idéer igång då det både hinner gro och för att vissa saker är betydligt mycket enklare att lösa än andra. Den passar även in under sektionen som är på gång angående terrarium, då jag redan byggt en uträknare som visar minimi-mått för olika arter och förslag till terrarium-storlek.


508
301
Jonas77:

Förutsatt att man kan styra alla vettiga faktorer, som materialtjocklek, limspalt, inner- eller yttermått mm så är det nog ett bra hjälpmedel. Personligen skulle jag ju vara tvungen att räkna själv då jag har svårt att lita på saker :)

Man skulle kunna tänka sig att man skriver in den procent ventilation man vill ha, och kanske ett val för ventilation enbart på sidorna eller i toppen.

Detta skulle gå att göra i ett excelldokument, där man skriver in faktorer i några fält, trycker på en knapp och får fram måtten.

 


364
150
Linus:

hem.passagen.se/terrabygg/

Något sånt här typ?


161
250
ricard:

... ja förmodligen Linus. Sitter på Mac och får inte fram något alls. :) 

 

JONAS: jag tänker mig ditt boaterrarium med utanpåliggande reglar som ngn form av modell för detta. Enkelt, stabilt och kan göras mycket stort. ... 


Medlem i SHF
3784
4760
Jonas_:

Finns det någon bild på JONAS boaterrarium? :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild