Råkost till hund och katt

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

953
1840
peter54:

Since we're talking silly food names, anyone know what GORP is?


238
14
Regnskog:

djurblogg.nu/barf-foder-kan-vara-livsfarligt-for-din-hund/.UuP-uNIRnZ4

Livsfarligt för hundar att käka detta. Läs på


315
283
panterophis:

artikeln är flyttad till den här sidan djurblogg.nu/barf-foder-kan-vara-livsfarligt-for-din-hund/.UuQEtvsV9hE


456
200
isdrake:

Sislisko: Inget foder är helt riskfritt. Det förekommer att hundar dör av torrfoder som fastnar i halsen också. Eller av diverse tuggben, pinnar i skogen osv. Personligen så är jag mer nervös när jag ger tuggben och torkade djurdelar än köttben. Egentligen hade jag kunnt ge enbart mald mat och mjukt godis för att vara på den säka sidan. Men jag väljer att hårda saker att tugga på eftersom hundar har ett tuggbehov. Det är en bra berikning så jag tycker det är värt riskerna. Däremot får hon bara sånt under övervakning.

Hunden i artikeln du hänvisar till dog inte av utfodringsmetoden i sig utan av okunskap från ägarnas sida. Om man ska börja barfa en hund som är van vid torrfoder så ska man introducera benen långsamt. Det tar nämligen ett tag för hundens mage att anpassa sig och smälta benen ordentligt. Därför är det bäst att börja ge malda ben först.

Ägarna har antagligen börjat ge för mycket köttben aldeles för fort. Detta har lett till att hunden blivit förstoppad. Har dom sedan fortsatt att ge hunden mycket köttben så går det såklart illa.


Vilket fall som helst så vill jag poängtera att man kan utfodra naturligt utan att ge hela ben om man är obekväm med det. Man kan ge malda köttben istället (det brukar finnas mald fryst hundmat i nästan alla djuraffärer numera). Om maten är mald finns det knappast någon risk att det gör skada. Så ska man jämföra risker så skulle jag tippa på att malt foder innebär mindre risk för hunden är torrfoder.


456
200
isdrake:

Artikeln kommer ursprungligen härifrån: www.expressen.se/nyheter/leon-dog-av-hundfodret/ 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild