Finns kopparödla, sandödla, skogsödla att köpa?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

980
335
leedragon:
Fredriko skrev:


Ledsen att jag lägger mig i, men det finns absolut helt lagliga djur på  svenska lokaliteter, med laglig dokumentation. Jag har ägt tre olika arter med detta. Rimligtvis finns dessa kvar  landet och kanske tom fått avkomma? Detta var några år sen.  

Jag kan nog säga att det ör ovanligt,  men det finns. Det handlar om att ha rätt kontakter bara. Jag kommer inte nämna var djuren kom ifrån men tro mig, det finns ingen tveksamhet på lagligheten. De kommer inte från Kalle i Ödeshög direkt. 

Mvh.


Kan det röra sig om att djuren skaffades innan de nuvarande bestämningar träde i kraft?
Vet du vilken typ av dokumentation fick djuren för att styrka deras laglig status?

107
154
Fredriko:
Tropfrog skrev:


Bra info. Vet du hur det gick till när dessa blev lagliga?

Mvh
Magnus 


 Jag kan dra ett fiktivt exempel. En vetenskaplig institution får tillstånd av svenska myndigheter att samla in en viss art från det vilda för bedriva forskning. Djuren förökar sig på institutionen, vilket resulterar i överskottsdjur. Dessa finns det inget intresse för av i institutionen och efter att de skrivit uppfödarintyg/överlåtelsedokument så skänks de till en privatperson. Alternativet hade kunnat vara att djuren avlivas. Dokumenten är därmed ganska så solida då de kommer från svenska myndigheter/vetenskaplig institution. Detssa går givetvis att spåra tillbaka till ursprunget så det är lätt att avslöja fusk. Alla överlåtelser dokumenteras.

TGWYC skrev:

 hur stort terrarie hade du till dessa arter? 


Enligt L80. Men större är bättre enligt många.

leedragon skrev:


Kan det röra sig om att djuren skaffades innan de nuvarande bestämningar träde i kraft?
Vet du vilken typ av dokumentation fick djuren för att styrka deras laglig status?


Det är nog ingen omöjlighet att detta finns, men inget jag känner till. Dokumentationen är vanliga överlåtelsedokument, fast istället för en privatperson är det den vetenskapliga institutionen som förklarar djurens härkomst. Detta går givetvis att spåra tillbaka till ursprunget så det är lätt att avslöja fusk. Alla överlåtelser dokumenteras.

980
335
leedragon:
Fredriko skrev:


 Jag kan dra ett fiktivt exempel. En vetenskaplig institution får tillstånd av svenska myndigheter att samla in en viss art från det vilda för bedriva forskning. Djuren förökar sig på institutionen, vilket resulterar i överskottsdjur. Dessa finns det inget intresse för av i institutionen och efter att de skrivit uppfödarintyg/överlåtelsedokument så skänks de till en privatperson. Alternativet hade kunnat vara att djuren avlivas. Dokumenten är därmed ganska så solida då de kommer från svenska myndigheter/vetenskaplig institution. Detssa går givetvis att spåra tillbaka till ursprunget så det är lätt att avslöja fusk. Alla överlåtelser dokumenteras.Enligt L80. Men större är bättre enligt många.Det är nog ingen omöjlighet att detta finns, men inget jag känner till. Dokumentationen är vanliga överlåtelsedokument, fast istället för en privatperson är det den vetenskapliga institutionen som förklarar djurens härkomst. Detta går givetvis att spåra tillbaka till ursprunget så det är lätt att avslöja fusk. Alla överlåtelser dokumenteras.


Det låter som en effektiv process. Dock är det inte vanligt att de överlämnas till privat personer? som jag vet så har skansen en projekt med att återplantera sandödlor i det vilda?
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild