Viktigt! Ny motion till riksdagen

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

281
366
Cartaq:
quest skrev:
Vid en diskution i en Zoo-affär kom detta upp. Kan det stämmer med nya direktiv från EU planering gällande just ormar om L 80 och kan bli lag om fördubbling av ytan till år 2022. Och att intyg för alla giftormar samt regristrering av ägare för dessa. Har lagligt terrarie i dag men visst hon kan inte sträcka ut sig riktigt, förstår kanske tanken omkring nya lagen. Det kan ju bli ganska dyrt och tar plats. Kommer det att krävas utbildning för att ha giftorm eft år 2022 och hur kommer det då att gå till. Vad kan hända om man inte registrerar sin giftorm. Orolig är det någon som vet Petra G.

Det låter enbart som spekulationer, varför skulle EU gå in och bestämma mått på terrarierna/ hantering utav reptiler i Sverige eller övriga länder? 
Tysta ner alla spekulationer som inte har en grund eller går att bevisa, det är just detta som gör att vandringshistorierna bara blir värre och värre.

Medlem i SkHF
969
1084
NellyNiklas:

För de som vill veta status på ärendet, så är det nu avslutat. www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/djurskydd_H701MJU9

Mvh
Niklas


5088
3861
Tropfrog:
Som i princip alla motioner.föga förvånande, men välkommet.

Mvh
Magnus 

2
6
irgun:
Av våra 290 kommuner i landet fanns det kommuner i samarbete med jordbruksverket som ville ha totalförbud för ormar och även begränsa hållningen av övriga reptiler för privatpersoner. Totalförbudet fick inget genomslag men nya regler/säkerhet angående hållningen däremot, men detta är ju 6 år sedan så det borde nog lugnat sig nu. Men att det skulle vara ett avslutat kapitel nej knappast. Myndigheter är "till för oss" och tar fram nya motioner för en bättre struktur framåt. Att vara orolig som någon nämde för att någon större förändring enligt L 80 fram till 2022 med djurhållningen är säkert spekulationer, men det kanske kommer från någon ny källa. Mvh Irene.

5088
3861
Tropfrog:
irgun skrev:
Myndigheter är "till för oss" och tar fram nya motioner för en bättre struktur framåt.


Det är oppositionspolitiker som tar fram nya motioner, inte myndigheter.

Mvh
Magnus 

15
5
Bigjim:
Flyers90 skrev:


Du har lite faktafel här. 
Detta är inte en motion från Sverigedemokraterna. Detta är en motion från 5 personer som sitter med i Sverigedemokraterna. 
Det är 2 olika saker. 
Det är ingenting som partiet i sej lyft fram, utan dessa 5 personer.

 

 

 


Ja det är ganska stor skillnad 

24
7
Babycurus:
Bra info här om hur bl a lagstiftning går till. Tänkte inte vara besserwisser utan bara lite snabbrepetition för den som är intresserad, men inte i branschen. Så slipper vi diskutera om det.

www.regeringen.se/sa-styrs-sverige/arbetet-pa-nationell-niva/
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild