Racksystem

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

47
0
svilenius:

Hej, jag undrar om det finns lådor till racksystem med tillåtna mått för ormar på ca 150 cm, och var kan man köpa i sådana fall? 


508
304
Jonas77:

Kolla L80 och se vad måtten är, sen är det bara att hitta lådor i minst den storleken.

Själv har jag har aldrig förstått racksystem, jag föredrar att se djuren.


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Jag är tveksam att det finns något bra & godkänt racksystem till ormar på 150 cm+, jag är helt på Jonas77 linje, aldrig riktigt förstått racksystem till större djur. Jag kan däremot se en stor fördel i ett racksystem till ungar om man föder upp själv.

Vad är det för art? Blir väldigt knepigt om det är en trädklättrare..


47
0
svilenius:

Det är kungspyton, så inga trädklättrare :) Tycker själv det är tråkigt med racksystem, men mina djur verkar må bättre när det inte är så mycket insyn. Hanen min matvägrade ända tills att jag satte honom i en blå plastlåda utan insyn. 


1662
779
fluffis:

Vad har du för terrarier? Har du glasterrarier så skulle du kunna täcka för alla sidor utom framsidan. Du skulle kunna prova att släcka lamporna eller ställa undan terrarierna på ett mer undanskymt ställe. Har matvägrandet varat en längre period eller är det mer temporärt? Även om jag inte har egen erfarenhet så har jag förstått att man måste ha lite tålamod med de där kungspytonormarna ibland :)

Lådor i rackhyllor brukar vara genomskinliga så i så fall kommer de att släppa in en del ljus ändå. Om du inte får tag i färgade lådor eller bygger något eget. Racksystem brukar vara dyra i inköp. På rak arm kan jag komma på www.visionproducts.us/htm7/racks.html och lpracks.com/.

Är dina kungspytonormar verkligen (upp mot) 150 cm? Man brukar säga att kungspytonormar blir upp mot 120 cm. Enligt jordbruksverket krävs minst 0,43 m² och 0,35 m i höjd för marklevande ormar upp mot 125 cm. För ormar upp mot 150 cm krävs minst 0,63 m² och 0,45 m i höjd. www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/andrasallskapsdjur/ormarochodlor.4.62af51191240430af4d80002653.html


733
295
markusbabs:

Detta borde ju duga tycker jag. Men det kostar över 10,000 + frakt. Från USA.

www.freedombreeder.com/shop/r90s

Annars finns ju www.lpracks.com (Danmark) Där finns det också en del rack. Dom har lådor upp till 100*80 cm. Vilket borde räcka?      Jag tror att många uppfödare har 85*45 lådor till sina Kps.


333
97
leolina:

Sverige borde ta efter Tyskland när det gäller just kungspyton. Där är det undantag från reglerna för just kungspyton så att de får hållas i rack just för att de trivs bättre och fungerar bättre när de hålls på det sättet.


508
304
Jonas77:

Om de nu trivs bättre i en låda, kan man inte ha en låda i terrariet då?


126
64
Mikachu:

Skulle inte kp'sarna trivas bättre i ett terrarium som är helt möblerat och inrett som deras naturliga miljö? Om man har massa växter och ihåliga korkbitar/grenar så kan den ju gömma sig där :) Samt att man kan ha massa hus/grottor lite varstans som den kan krypa in i? Då är det ju samma dolda, gömställiga effekt som en liten racklåda har. :) Kan inte vara så stimulerande och  ''roligt'' för en orm att hela tiden vara ihopringlad i en liten låda med bara ett hus/grotta, förhoppningsvis, en vattenskål och lite bottenmaterial :/

Men jag har aldrig haft sånna ormar eller ödlor, så jag vet inte om det skulle fungera att ha en sån blyg och lättstressad orm i ett fullinrett terrarium.. Kan ju bli dyrt med alla växter och gömställen, men vad gör man inte för ett fint terrarium och allra minst för att få sitt djur att trivas :)


Medlem i DHF
1082
773
Westman:

jag som trodde dom levde i rack i naturen :(

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild