Svamp i terrariet?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

27
6
Mallme:
Har haft problem med svamp som vuxit inne hos mina spindlar. De sprider sig jättemycket och är svåra att bli av med. Idag märkte jag att en svamp vuxit upp inne hos min grandis. SUCK! Tar alltid bort dem direkt. Ska öka ventilationen och se om det hjälper lite. 

2966
1645
Hoggaforfan:
Ökad ventilation och möjligen fukta lite mindre.
Möjligen plantera in hoppstjärtar? De sprider sig lätt men gör bara nytta. Kan ta sig till krukor och liknande men troligtvis håller de sig till terrarierna.

590
365
SweBoa:
Låt svampen va dels för att det är snyggt, och så verkar det som om du har fått ett lite eget ekosystem i terrariet

903
509
Evanjeline:
Skulle aldrig låtit svamp vara hur snyggt det än ser ut. Så mycket sporer på en liten yta kan inte vara bra att andas in.

27
6
Mallme:
Nej, tror inte heller att det är så bra att låta de vara kvar. Första svampen som dök upp för några år sedan lät jag vara. Men frukterna lever inte länge. De växer upp på några timmar och skrumpnar efter nån dag. Och som sagt så sprider dom sig väldigt fort. Låter man dom vara så har man snart hela terrariet fullt av dom och som sagt så skrumpnar de fort ihop. Det blir inte så snyggt. Hade gärna haft några rengörande i terrariet men sambon tillåter inte det =\ 


Medlem i SkHF
389
501
anniemalmros:
"Hade gärna haft några rengörande i terrariet men sambon tillåter inte det =\"

Menar du rengörare som tex gråsuggor? Varför tillåter han inte det isåfall? Skaffa ändå, de är så små och jag ser inte mina om jag inte gräver runt i jorden ;) 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild