Simmande/Dykande Ödlor

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

2326
1747
Tropfrog:
Jo, lite guidning från ämnet är det nog :). En ödla som är prissatt av säljare till dubbla priset mot konkurrerande säljare blir sällan sålt. Kan man verkligen säga att den kostar så mycket då? Vi talar ju knappast om ett marknadsanpassat pris.

On topic: jag har inga egna förslag på arter. Men tänker så här: om man skall hitta ett djur som aktivt simmar och dyker så bör man leta efter ett djur som söker föda i vatten. Alla andra som kan tänkas uppehålla sig i vatten gör väl det för temperatur reglering och fukt. De kan ju garanterat simma, men gör det kanske inte. De nöjesbadar ju knappast som människor.

Nu gällde frågan ödla. Där har jag inget förslag. Den enda art jag kommer på så här på rak arm är strumpebandssnokar. Vill man ha en art som aktivt simmar och dyker och som är vanligtvis tillgänglig så är det ett kul djur.

När Darwin kom till galapagos förvånades han av de dykande leguanerna som fanns där. Trots att man redan då kartlagt rätt så mycket djur, så var detta något som var helt unikt då. Frågan är hur många aktiva simmare dykare man upptäckt sedan dess. Jag skulle tippa på få.

Mvh
Magnus 

84
50
Emeraldswift:
Här är ett tips på en liten skink som jag tror passar in på vad du söker. www.herperschoise.se/product.html/tribolonotus-gracilis?category_id=79 Sök på youtube med latinska namnet kan du se hur andra håller dom i fångenskap

5
0
Tochvi:
Nu har förutsättningarna ändrats. Kommer byggas ett terrarium för en shinisaurus. Måtten är ännu ej helt bestämda med det rör sig om 150ishx70isch  Så nu blir nog frågeställningen vart får man tag i detta fantastiska djur som lekman utanför mässor utomlands? Någon svensk uppfödare måste ju finnas?

156
96
peter68:
Tropidophorus grayi som Emeraldswift nämner är ganska lik, fast mindre. Nackdelen är att de tycks vara viltfångade. Jag har helt enkelt inte höga förhoppningar om att det finns någon svensk uppfödare av Shinisaurus.

www.youtube.com/watch?v=3IpIj4QXV-c

84
50
Emeraldswift:
peter68 skrev:
Tropidophorus grayi som Emeraldswift nämner är ganska lik, fast mindre. Nackdelen är att de tycks vara viltfångade. Jag har helt enkelt inte höga förhoppningar om att det finns någon svensk uppfödare av Shinisaurus.

www.youtube.com/watch?v=3IpIj4QXV-c

A skulle gissa på viltfångat med

1
0
gabeyee:
vart någon stans skulle man kunna få tag på en Dracaena guianensis, har letat ett tag men inte kommit nån vart

934
301
leedragon:
Tochvi skrev:
Hej, Nybörjare på ödlor här med lite frågor.

Planerar ett paludarium där jag väldigt gärna vill inkludera min första ödla!
Detta leder till val utav ödla och som nybörjare vet man inte riktigt vad som finns och passar så därför jag är här.
Storleken kommer vara runt 150x50x50 B,D,H. 
Ett krav är att det är en ödla som uppskattar vattnet och gärna simmar runt/dyker. Och storlek som passar det blivande hemmet utan att han ska känna sig klaustrofobisk såklart! 
Jag har försökt googla utan framgång så ni får gärna guida mig här, finns säkert nån superbra lista någonstans men jag hittar den inte så finns det får ni gärna länka! Tack på förhand 


olika sorter daggekos kan dyka för att fånga vattensniglar. Det tyckte jag var cool.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild