Strumpebandssnok en eller flera?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

1662
779
fluffis:
Kulla skrev:
Fattar inte argumentet , vet inte vilka som ätit? Vem som ömsat? Bajs osv? Jag håller alla mina ormar i parvis/grupp. Aldrig uppfattat det som ett problem , anser man det som ett problem så ska man nog hålla dom isär. 


Flyter allting på som det ska så ser heller inte jag några problem. Men det kan uppstå tillfällen då det händer något oväntat. Om det till exempel hittas en spya i ett terrarium där det går flera individer så ser jag en idé med att spåra detta till rätt individ för att kunna hålla koll på den. Kanske inte helt lätt att kunna avgöra vem den skyldige är om flera individer går ihop.

Ett annat exempel är ömsning. Onormal ömsning kan vara tecken på att något inte står rätt till med ormen.

Skulle det sedan gå så långt att man behöver ta ormen till veterinären så vill denna såklart veta ormens anamnes för att kunna göra en så bra utredning, bedömning och åtgärd som möjligt. Veterinären vill ofta veta vad som hänt och vad ormen har varit med om, hur länge det har varit problem etc. Då hjälper det enormt att ha denna kunskap om ormens bakgrund.

I min egen ormhållning så tycker jag att observation och dokumentation ger mycket information till mig själv och ger mig en säkerhet i mitt ormägande så att jag kan känna mig så trygg som det går, även om något skulle gå snett.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild