Cateater?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

273
185
peter68:
Jonas_ skrev:


 

Jo jag vet att enstaka färgvarianter/morfer förekommer i naturen. Mitt inlägg var mer riktat till den stora industrin som pågår i fångenskap :) Många är säkert ovetande om exempelvis inaveln som krävs för att få fram alla dessa varianter som förekommer i hobbyn, för att nämna något.

Men att det förekommer, om dock relativt sporadiskt, i naturen också är vi absolut överens om :) Ska man säga något positivt om allt det här med alla nya färger som tas fram på reptilerna så är det att det antagligen lockat många att syssla med just reptiler och det har blivit populärare. Men som sagt jag personligen gillar definitivt naturfärgerna mycket mycket mer!

Nu avlas det ju medvetet på defekter.. helt galet måste jag tycka.. Inte konstigt det ibland dyker upp problem med djuren efter många generationer genom avel med "defekta" individer :) 



Absolut. Kan inte hålla med mer. Vad jag försökte säga är att visst förekommer "morpher" i vilt, men de kommer sannolikt inte att föra sina gener vidare. Jag har ingen exakt siffra, men den överväldigande majoriteten av ormar i vilt når aldrig könsmognad. Extrema fall, som albino, dör nästan omedelbart. Oddsen är låga även för en "godartad" färgvariation.

Ca 2,5 miljoner nätpyton exporterades åren 2000-2007 från Malaysia och Indonesien till modeindustrin. Ett skin som är högt skattat av modeindustrin är ansett som inte vackert nog av reptilindustrin.

5099
3873
Tropfrog:
javan skrev:


sv.wikipedia.org/wiki/Neanderthal_genome_project


Jag ifrågasätter inte det faktum att den mänskliga arten har arvsmassa från neandertaler. Inte heller att vi tillkommit genom hybridisering för länge sedan. Jag ifrågasätter att du kallar dagens människor för hybrider och i förlängningen då ifrågasätter artbildningen av homo sapiens.

Mvh
Magnus 

1228
464
leedragon:
Tropfrog skrev:


Nej, där är jag av en avvikande uppfattning. Vi är en egen ras och den kallas för homo sapiens. Vilket artbegrepp använder du dig av när du får människor till hybrider. Inget som jag har sett innan.

Men då förklarar det ju saken. Med så radikalt artbegrepp så finns det knappt några arter. Då finns det nog miljoner fertila hybrider.

Mvh
Magnus 

Det är just det som är poängen, att det finns fertila hybrider, så pass så att de kan blida egna arter.

5099
3873
Tropfrog:
leedragon skrev:

Det är just det som är poängen, att det finns fertila hybrider, så pass så att de kan blida egna arter.



Fast fanns är nog mer korrekt när vi pratar om människor. Men, jo då är vi Överens:).

Mvh
Magnus 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild