Hjälp med majsorm!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

161
107
Alex_ask:
Jonas_ skrev:


 

Ja det hänger ju helt på hur man väljer att mata sina ormar :) Att många snokar har helt annan typ av matsmältning än exempelvis större kramormar vet jag.

Jag måste bara fråga hur ofta och mycket du matar könsmogna ormar om dom skiter 2 ggr i veckan? Lät ju rätt mycket tycker jag men som sagt det beror till största delen hur ägaren väljer att mata sin orm, även om olika arter & släkten fungerar lite olika.

Sen är även historiken på den specifika individen viktig i sammanhanget.


Beror lite på period på året men matar 1-2 ggr i veckan då blir det rätt mkt skit.

Då och då hoppar jag över en matning och under dvala reduceras de kraftigt 

Medlem i SHF
4002
5025
Jonas_:
Alex_ask skrev:

Beror lite på period på året men matar 1-2 ggr i veckan då blir det rätt mkt skit.

Då och då hoppar jag över en matning och under dvala reduceras de kraftigt 


Ja matar du två dagar i veckan förstår jag att du får skyffla skit en hel del :-) 

Det finns alltid flera sätt som fungerar och egentligen finns väl inga rätt och fel vad gäller utfodring av ormar, det är mycket upp till ägaren vilken filosofi man kör efter. 

Medlem i SHF
4002
5025
Jonas_:
Flundqvist skrev:


Det jag menar med hängig är inte bara det att han ligger raklång, han rör sig inte om man petar i han, och skulle han motförmodan göra det så är det bara någon cm i väääldigt långsamt tempo, när det var dax för mat ville han ej äta, osvosv.. När jag säger pigg och nyfiken så är jag ganska säker att han är pigg och nyfike och inte stressad, han älskar verkligen att ligga på en gren under sollampan, han far nästan alltid dit när man är och håller på i rummet där han är.. Även när jag byter vetten kommer han fram och vill krypa upp på en och brukar gilla att ligga i huvan på tröjan medan man pysslar på runt och i terrariet.. Men kan det vara så att han är så pass framåt för att han är stressad? Är van ormar och har ganska bra koll på hur dom funkar osv men när det gäller ens egna djur så blir man alltid lite extra nojig.. 

Skulle det inte varit för att jag nyss fått hem honom så skulle jag självklart ha davalat honom, men blev avrådd från det av många i "reptilvärlden" eftersom han var så pass ny med både mig och sitt terrarium. Apptiten har det inte varit något fel på bortsett från då han låg raklång i terrariet och inte ville röra sig, men som sagt löste det sig direkt han fick bajsa.. 


Det löser sig säkert med tiden :-) ibland kan det vara svårt, eller extra nojigt, om man köper en vuxen individ då man aldrig kan vara säker hur den haft det eller hur just den funkar med allt :-) 

36
2
Flundqvist:
Jonas_ skrev:


Det löser sig säkert med tiden :-) ibland kan det vara svårt, eller extra nojigt, om man köper en vuxen individ då man aldrig kan vara säker hur den haft det eller hur just den funkar med allt :-) 

Nä det är ju det.. Han har verkligen inte haft det bra då han bodde i ett terrarium på 45x45x45 dom 2 åren denna människa hade han.. 

1661
777
fluffis:
Flundqvist skrev:
Hej! Behöver lite tips och råd.. Tog över en 7årig majsorms hane för ca 3 månader sen.. Hon jag köpte han av sa att han varit lite knepig med avföringen men han bajsar ALDRIG i terrariet.. Han bajsar bara när jag tar ut och badar honom (vet att man inte ska bada en orm mer än nödvändigt men då de är ända gångerna han bajsar så..) Han är pigg annars! Någon som vet vad det kan bero på eller har tips vad jag kan göra? 


Hej!
Kul att du övertagit en majsorm :)
Jag tycker inte det låter sunt, varken att ormen inte bajsar i terrariet eller att han tas ut och badas.
Själv har jag haft en del majsormar och alla (som varit friska) har bajsat två-tre dagar efter att de ätit och sen en gång till två dagar senare. Det verkar vara majsormars gilla gång att bajsa på det sättet. Med den bakgrunden hade jag försökt träffa en veterinär om jag varit du. MEN, det låter som om ormen får alldeles för små byten, möss till vuxna majsormar brukar vara alldeles för smått. Får den en eller flera möss åt gången? Hur lång är ormen? Är du helt säker på att ormen inte bajsar i terrariet? Avföringen är inte helt lätt att hitta ibland.

Sen tänkte jag även på det där med temperaturen. Ligger ormen där det är 32 grader? Kan ormen gömma sig på värmeplatsen? Det brukar majsormar gilla. För du pratar om värmelampa och det brukar vara en dålig lösning för en majsorm eftersom det oftast innebär att ormen måste ligga öppet för att kunna bli varm, och att ligga öppet ogillar de flesta majsormar (åtminstone efter måltid). Och är värmen igång när terrariet har släckts? Själv brukar jag ha vanliga LED-lampor (som inte blir varma) till mina ormar, timern går av vid 21 på kvällen, men då har ormarna tillgång till värme underifrån ungefär till 23-tiden innan värmen stängs av och det blir svalare i terrariet tills det är morgon igen.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild