Skäggagam

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

42
0
junior09:

okej :))


151
77
Firemon:

Du har ju Dvärgskägg agamer oxå, dom har samma temprament som en vanlig skäggis å är lika sociala.

Brukar bli ca 30cm långa så då klara du dej med ett lite mindre terrarium.

 

 


42
0
junior09:

okej det visste jag inte :) vart kan man få tag i sånna för har inte sätt någon som säljer dvärgar?


309
239
Gogs:

Finns annons uppe www.terrariedjur.se/?page=market&marketitem=2939


42
0
junior09:

tack! :)


42
0
junior09:

kan man ha skäggagamen ute på sommaren? och då menar jag när det är soligt :)


456
200
isdrake:

Om jag ska nyansera det hela lite då. :) Det är en trevlig ödla men den är också ganska seg, jag föredrar mer aktiva ödlor. Om man skulle kolla på ett liknande djur som blir ungefär lika stor, lever i samma miljö, marklevande osv så skulle jag rekommendera taggsvansvaranen. :) Har du läst något om dem?

Fördelen med taggsvansvaranen tycker jag är att den har lättare kost, den är mer aktiv och att den är snyggare. Enda "nackdelen" är väl att den inte är lika lugn som skäggisen. Men det tycker jag man får tillbaka genom att det är mer aktivitet i terrariumet. Ackisen är fortfarande väldigt lätthanterlig och trevlig, men inte fullt så accepterande som skäggisen. 

Allt som allt så tycker jag taggsvansvaranen är både fränare och mer lättskött än skäggagamen. Tycker alla som är intresserade av skäggisar ska kolla på denna lilla varan. :) 


42
0
junior09:

har aldrig hör talas om det :) men ska kolla in den! 


234
49
costanza:

Att skäggagamer är sega håller jag inte med om, min erfarnhet är att de är pigga och fartfyllda ödlor, fast jag kanske har haft en jävla tur med individerna då. De är framförallt pigga om man har dom under en bra MVB lampa.   Blir en helt annan aktivitet jämfört med att ha lysrör tex. Om man har dom i grupp är det också mkt roliga djur att titta på, men då behövs ett jätteterrarium för de är väldigt territoriella. Sedan är d väl en smaksak om man tycker ackisar är snyggare, kroppsformen på alla varaner är generellt snyggare än de flesta andra ödlorna men skäggagamer är sjukt charmiga o vackra djur, framförallt de färgglada.


456
200
isdrake:

Allt är väl relativt. :) Skäggisar är förvisso piggare än många andra ödlor men nu när jag vant mig med varaner så känns skäggisarna rätt sega i jämförelse. ;P


Jag tycker i alla fall det är bra att kolla läget på andra ödlor i den storleksklassen man är ute efter och inte stirra sig blind på bara skäggagamer. Är man väldigt intresserad av just skäggisar ska man givetvis ha en. Men jag kan omöjligtvis tro att det stora antalet skäggisar i Sverige beror på att intresset för dessa är mycket större än för andra ödlor.

Återigen så tycker jag ackisen är ett fullgott alternativ till skäggagamen. :)

 

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild