Mitt bygge

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6

Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

akvarielack släpper inte av några gifter när det ligger i vatten, finns säker vanlig klarlack som inte gör det heller men jag tänker iaf vara säker och kör på ett fabrikat som lovar att det inte ska vara farligt för djuren om det är väldigt blött


1660
774
fluffis:

Gifter är förstås en aspekt att tänka på.

Det löser dock inte mitt problem eftersom problemet handlar om att lacken rinner ner i osb-skivans håligheter eftersom ytan är så skrovlig, istället för att lägga sig ovanpå och täcka/skydda osb-träet. OSB-skivorna jag köper kan variera ganska mycket i kvalitet. Ibland är träet bra pressat med få skrovligheter och håligheter och ibland tvärtom. Senaste gången jag lackade lackade jag bottenytan fem gånger och ändå täcker det inte allt. Jag har funderat på att tex måla med vanlig våtrumsfärg och sen eventuellt lägga ett eller två lack ovanpå det. Jag får helt enkelt ta ett snack med folket i färgaffären för snart är det dags för ett nytt bygge :)


Medlem i DHF
1080
771
Westman:

eller så bygger man i formplyfa så  e det klart på en gång


6
0
Jueliz:

Oj, jävligt bra byggt samt bra förklarat om hur man kan gå tillväga för att bygga sitt egna terrarium, dock har jag några frågor..
fråga 1, Jag vet att jag kommer få en hel del problem med att sätta dit glaset och frågar redan nu, hur man ska gå tillväga för att sätta dit den.. Min tanke är att jag vill ha skjutdörrar såsom du har dvs att man kan öppna terrariumet från antingen ena sidan eller ifrån båda hållet... så min fråga är hur gick du dit glasen ?

Min andra fråga är, hur kostade det för dig att bygga ett terrarium, dvs matrial samt värmemattan lamporna etc ? om man bortser från själva inredningen..

 


1660
774
fluffis:

Hej Jueliz! Kul att du gillar mitt bygge!

Glasen är enkla att få dit. Jag använder silikon för att fästa glidskenorna och sen sätter jag i glasen.

Kostnaden har jag inte räknat ut men på ett ungefär kan det nog bli runt 1500-2000 kr om man räknar in värmematta, lampor och magnetlås.

Jag håller på att påbörja ett nytt liknande fast större terrarium där jag ska hålla koll på kostnaderna. Det ska bli intressant att se var det slutar.


6
0
Jueliz:

Hej igen,

hehe det känns att det verkar vara rätt svårt ändå att få in glaset på nått sätt..

har inge erfarenhet av sådant bygge tidigare


Medlem i DHF
1080
771
Westman:

Jueliz  har du nå terrarium nu??


6
0
Jueliz:

Westman, nä det har jag faktiskt inte


187
13
hambergaren:

Jag har byggt ett terrarium i OSB och kan hålla med om att det är lite svårt att få det riktigt täckande med lacken. Jag har använt vattenlöslig högblanklack som inte skulle vara giftig enligt butiken. 

Men har även byggt ett terrarium i MDF skivor och det funkade lättare att lacka. Dock har jag lagt på många lager lack bara för att det ska hålla fukten så bra som är möjligt om man skulle tappa en skål eller liknande. Dock inget jag vågar använda till djur som kräver hög luftfuktighet. då jag inte tror det skulle hålla i längden.

 

Och föresten dina terrarium var riktigt fint byggda Fluffis! =)


1660
774
fluffis:

Kul att du gillar mina terrarier hambergaren :)

Jag håller med om lacken. Jag har ju inga regnskogslevande djur men jag funderar på en annan lösning till bottnen till mitt nästa bygge, just pga att om en vattenskål skulle välta.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 6
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild