Dagligen dödsfall bland dubia?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

48
0
spiidi:

va bra att det ordnat sig för dej med dom .

själv har ja mina dubia i en smart-box med lite nät på locket ,å dom står i rumstempratur ,har inget i botten på lådan blir lättare å göra rent då .  bara 1 stor ägg platta som ja byter ut dådå för den blir äcklig till slut .

dom förökar sig bra .

får något döds fall dådå .

ja matar mina med fiskmat + hund å katt torrfoder + morot ,banan,äpple,sallad,päron,maskrosblad på sommaren,kycklingfoder,

ska pröva å ge mannagryn å barngrötpulver å solrosfrön skalade


30
9
E_M:

SibiriskTiger - Just nu har jag ett element mot ena sidan av lådan som jag kör på fullt ös =) Ska fixa en värmematta eller nåt o fästa utanför lådan. När jag hade färre dubias hade jag dem stående ovanpå det mindre terrariet direkt ofanför där värmelampan sitter, det gav bra med värme.  


30
9
E_M:

Spiidi - Jag har ett tunt lager gryn i botten, sen har jag en jäkla massa äggflak vertikalt stående (har bild i galleriet). Väldigt lätt att städa och sortera, de e de bara o lyfta ut äggflaken så har man de allra flesta kackerlackorna me sig. Inte många som håller sig på botten av lådan.  

 

Ja de finns massor man kan ge dom, min verkar klara sig fint på krossat hundfoder, ekologisk musli, frukt och grönt. Ska fixa flingfoder me till dom tänkte jag. 


197
12
SibiriskTiger:

Okej! :) Min låda är på 31 liter och jag tänkte först skaffa värmekabel men måste vänta med det av ekonomiska skäl. Jag kanske får flytta på mössen som står uppepå akvarierampen och ställa dit kackisarna istället :) Där är det varmt och gosigt!

 

Har några små nymfer hemma som jag fick med till ödlan jag köpt. Skulle mata nu ikväll och har använt en värmeljusform. Smart som jag var så grävde jag inte ner den så ödlan välte den såklart och en av Dubierna kom lös. Värsta paradiset för den i terrariet nu ju! :D Hoppas ödlan hittar på den snart! 


30
9
E_M:

Ja de funkar säkert så länge =) Man värmer ganska lätt upp en liten låda =)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild