Stor terrariemöbel i nya huset.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 14

378
340
Silvetaz:
Det börjar arta sig.

Har fått några leveranser nu av en Istat Compact, jeflar vad liten den var.
En suntrip på 45cm, LED belysning med UVA - Satans vilket ljus.
Samt lite smått och gott, några hides i plast som jag tänkte skulle räcka gott, men L var inte alls särskilt large och bägge ormarna är redan för feta i princip, så får bli att beställa nya större ASAP.
Färgen från Hornbach har också kommit och imorgon blir det biltema för att köpa ventilgaller samt ett multiverktyg så jag kan såga upp hålen för dem.

Om jag har tur med tid så kanske jag kan börja med att måla osv redan imorgon men annars blir det ett rejält jobb nästa vecka. Turen att ha en veckas semester mellan två jobb :)

378
340
Silvetaz:
Lite fler bilder nu när man äntligen kommit igång igen.

Ventilationen är nu fixad, belysning och termostat har kommit och jag ska hämta ut värmepanel imorgon.
Om jag hinner så ska jag även grundmåla hela bänken och terrariet en vända imorgon samt skruva dit skåpsluckor på bägge sidor.







Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:
Nice, vad fick du ge för iStaten? Hur är din upplevelse med den hittills?

378
340
Silvetaz:
anders skrev:
Nice, vad fick du ge för iStaten? Hur är din upplevelse med den hittills?



Har inte pluggat in den än så jag vet inte, just denna är en Istat compact. Så den mindre varianten.

Tror jag betalade 240 danska för den på krybdyrssiden.dk. Riktigt nöjd med butiken också kan tilläggas. Fått min varor inom 1 vecka de två gånger jag beställt där.

Köpte ju på mig 5 stycken såna där svarta plasthyddor i stl Large, men tyvärr är de alldeles för små för mina boer så nu är XL samt XXL beställda istället.

378
340
Silvetaz:




Dörrarna till skåpen är nu på plats, med infällda gångjärn. Var förundrad över hur lätt det faktiskt var att montera dessa, trodde att det skulle bli ett helvete :)

Nästa steg blir att måla invändigt, både skåp och terrarium. Har en bröstpanel samt golvlist som ska på på utsidan så det blir lite mer möbelaktigt :)

Har även fått hem min värmepanel från lantkompaniet nu. Ska bli spännande att testa sen.

378
340
Silvetaz:
Inte blivit mycket uppdateringar på sistone men jag har kommit en bit längre åtminstone :)
Efter lunch ska jag grundmåla hela utsidan 2 gånger. Imorgon bör jag hinna färdigställa med Antikvit snickerifärg såvida jag inte behöver bättra på med spackel lite här och var så det blir jämnt och möbellikt.

Skåp och terrarium färdigmålade inuti. Terrariet målat i Hornbachs hybridfärg då den lät väldigt intressant, efter att ha målat med den så kan jag säga att den var ganska svårjobbad, lättflytande och så. För övrigt så skulle jag också rekommendera minst två lager grund och 3 lager av hybriden. Dock blir den väldigt snygg tycker jag och känns riktigt hård och tålig. Ska definitivt testa vidare med den.


Belysning är på plats och när silikonfogen torkat i terrariet så ska även värmepanel upp. Tog det säkra före det osäkra och körde latexfog innan målning och silikon efter.


Och så en bild på en av de nya invånarna. 1.0 IMG Hypo het Moonglow Boa Constrictor samt hans väldigt rudimentära burk tills de nya karen är klara :)


378
340
Silvetaz:
Börjar närma sig slutet för bänken nu. Två strykningar snickerifärg kvar samt installera värmepanel och glas som beställdes i förrgår.


378
340
Silvetaz:
Äntligen klart :)

Nu ska aset bara bäras upp också, det kan ju bli intressant.



378
340
Silvetaz:
Dåligt med uppdateringar på ett tag här tyvärr, tydligen var det lättare sagt än gjort att få tag på bärhjälp haha. Nu påbörjas planering och så vidare för det stora terrariet, se bild.


Detta kommer målas invändigt med metflex flytande membran, ska bygga in ett hörn så jag kan dra ut och inlopp i pvc för ett ytterfilter samt UVC, bör på så vis kunna hålla vattnet fräscht lite längre.

Bakgrund i cellplast och fogmassa ska byggas och det ska installeras regnsystem samt värmepanel och ingjuten värmekabel. Om man ändå ska bygga ett sjysst möbelterrarium, varför inte gå hela vägen så att säga.

378
340
Silvetaz:
PVC Kopplingar för ytterfilter är nu beställda efter mycket om och men, fyfan vad man önskar att saker och ting fanns lättilgängliga i Sverige nu så man kunde klämma och känna lite innan beställning.

Även virke och skvior till det stora terrariet är beställt så jag bör kunna komma igång ganska omgående :D
Följande rördragning bör funka med i princip alla ytterfilter på marknaden :) och jag kan tillochmed byta till sump om jag mot förmodan skulle vilja.

Just nu lutar det åt ett SunSun HW-403B Ytterfilter med UVC lampa inkluderat för att hålla vattnet fräscht åt ormarna.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 14
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild