Stor terrariemöbel i nya huset.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 14

378
340
Silvetaz:
Sådärja, nu är bänken äntligen uppe och inredd för nytillskottet.

Lite väl högt och stort terrarium för kycklingvärmaren insåg jag och fixade en snabb värmeplatta med en 3cm frigolitbit, lite värmekabel, silikon och torv. Smälter in ypperligt i terrariet och funkar perfekt.






378
340
Silvetaz:
Nu är man som Barn på nytt, lite av grejerna till stora burken är här.

Värmepanel 110W från Tropikshop.
Solar Raptor T5 hållare med ett 5.0 UVB rör till
PVC rör och kopplingar för vattenfall och damm.

Väntar fortf på ett ytterfilter med UVC, Solar Raptor Sunstrip, värmekabel samt Metflex flytande membran.

Utöver det skall det även beställas två stycken Termostater/hygrostat, nån form av avrinning för falskbotten så jag slipper hålla på med Hävert etc.
Frigolit XPS, slamma för bakgrund och pigment för slamman. 
Jag måste även hitta bästa lösningen för falskbotten som samtidigt är relativt enkel att jobba med samt Boa säker :)



378
340
Silvetaz:
Troligtvis världens långsammaste terrariebygge men vi går åt rätt håll åtminstone, fick en halvtimme över igår och skruvade ihop tak och bottenreglar mer eller mindre, ska in några fler tvärreglar i botten iom att det kommer vatten i osv. Lika bra att göra det stabilt från början.

Har även fått veta att man helst inte ska köra metflex på lodräta vinklar så i helgen ska det inköpas trekantslist att täcka alla hörn med, sen på med Tec7 fogmassa
Hade först tänkt spackla men tec7 verkar optimalt här faktiskt

en liten bild får ni också, cola burken är för skalan :)

378
340
Silvetaz:
Och där kom filtret till dammen med :) UVC inuti filtret så vattnet bör hålla sig rent och fräscht.



378
340
Silvetaz:
Och då var ramen snart klar. ett stående stag kvar att skruva och limma, sen på med toppen. Efter det måste jag tyvärr bära upp och fortsätta i huset är jag rädd, möbeln är så stor att det troligen är på mm precision att jag får in det och vill inte chansa :) inte ju iaf.



378
340
Silvetaz:
Topp och botten nu hopskruvade, nästa steg blir att lyfta upp pjäsen i vår andra hall, frugan lär bli överlycklig när den får bli målarrum och snickarboa i några veckor :) Tror tyvärr inte att jag får in den genom dörren om jag skruvar på bakstycke och framsidor, plus att den blir så mycket tyngre. Frugan har diskbråck så jag kan inte heller be henne hjälpa och vi bor i ödemarken haha. Men men, får väl locka grannen med en whisky :)
Får jag upp det imorgon så bör jag bli klar med allt skruvande innan helgen och kan då börja spackla och måla utsidan.



378
340
Silvetaz:
Ja idag kommer regnsystem i alla fall.

Nu saknas bara termostater, lutar ärligt talat mer och mer mot en Microclimate Prime 2 för det stora karet. 
3 utgångar, två som jag kan ställa både pulse/dimming samt en jag kan styra belysning med, allt i en och samma termostat. Tyvärr har den inte hygrostat som Microclimate Evo Pro, men den lyckas jag inte hitta längre tyvärr.

378
340
Silvetaz:
Woohoo!! det är på gång. Terrariet är nu uppe i huset så jag kan fortsätta. Har fått på sidoskivor, bakstycke och övre listen nu idag. Imorgon måste det köpas ytterligare skruv då det tog slut. Att man skulle göra av med mer än 250 skruv för ett bygge hade jag inte ens räknat med O.o

Imorgon fortsätter vi, ska köpa trekantslist då det rekommenderades att inte ha 90 graders vinklar med metflex, fler skruv, en jävla massa tec7 samt ventilationsgaller, de är dyra men fan så mycket snyggare än den vanliga lösningen med nät eller galler.

Regnsystem har kommit men konstigt nog följde inte med en trafo, är det standard?

Lite bilder då.




Lilla karet har tagit sig bra och lillboan växer så det knakar. Har nu även introducerat hoppstjärtar till både honom och honan som får flytta in i det stora sen. Ska även introducera gråsuggor när de tagit sig. Har Kubaner och Dalmatiner på tillväxt i varsin burk just nu. Dock på jakt efter fler, ganska kul små husdjur :)


378
340
Silvetaz:


Så fasligt mycket längre har jag inte kommit men nu är hela konstruktionen färdigskruvad och ett första lager Tec7 är applicerat i alla skarvar. Imorgon ska det spacklas igen skruvhål samt limmas trekantslist i hörnen med ytterligare Tec7. När det är klart så ska det målas utvändigt, ställas på plats och sen påbörjar vi insidan. 4 lager metflex, sen skära frigolit, täcka med Vattentät slamma och sen färdigt!. Så jag räknar med andra ord med ungefär 2-3 månader till innan vi kan köra igång :)

378
340
Silvetaz:
Allt tar ju som så många vet längre tid än man planerar, men jag har kommit en bit på väg nu åtminstone.

Botten och teknikskåp är nu målade i två lager våtrumsfärg som jag hade liggande, spacking och trekantslist i botten är avklarat och alla hål för VP rör till, avlopp och avrinning är borrade.

Tanken är att jag ska gjuta in VP rör i bakgrunden för värmekabel och termostatgivare, detta för att enkelt kunna byta vid behov.

Jag har även borrat upp för kabelutång till både belysning och värmepanel samt förborrat så jag kan använda mig av maskinskruv till värmepanelen, på så vis är den enkel att byta ut vid behov. Funderade på att göra samma sak med belysningen men fästena håller tyvärr inte för det så får bli en silikonsträng och sen skruva med vanlig träskruv.

Imorgon ska pjäsen upp på pallar så jag kan slipa och spackla utsidan och sen måla. Efter det är det dags för metflex, hoppas vid gud att det funkar så som jag hoppas :)





Kommer använda mig av förskruvninga för både lampor och värme så jag enkelt kan dra ut kablar vid behov och behålla en ip68 säkring.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 14
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild