Alligator mississippiensis I Sverige

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

44
5
Malcibni:
Skulle man kunna hålla en Alligator mississippiensis utomhus i Sverige året om? Dom lever till exempel i North Carolina där det kan bli flera minusgrader på nätterna under vissa årstider, så det borde gå om man gör så vattnet inte fryser och att man har någon stark värmelampa den kan ligga under?

Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Här i mellersta och norra Sverige är det nog uteslutet :) Sen är frågan om dom klarar en så pass lång vinter som vi har här i Sverige? 

Har dom tillgång till värme så borde väl det fungera, men ingen aning egentligen :P Får man ens äga och inneha en sån reptil i Sverige? Eller i teorin du menade?


42
37
Diplo:
Förbud råder ju inte men tar man en titt i L108 vad som gäller så är det nog teoretiska funderingar det borde (förhoppningsvis) stanna på.

111
116
aldabrachelys:
En alligator skulle utan tvekan dö ute i Sverige. Men de är fullt lagliga att hålla.

Medlem i GHF
636
410
Jimmy:
Du skulle behöva simulera hela årstemperaturen, dvs även den varmaste med ca 4-5 månader i sträck med dagliga temperaturer uppemot 30 grader, och även samma vattentemperatur. Att det under några få dagar/veckor kan bli minusgrader nattetid spelar ingen roll, enda frostfria zonen i hela USA är Key West söder om Florida.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild