Avlivning genom nedfrysning?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

214
334
MartinJ:
anders skrev:

Som jag förstår det så använder de det som stöd för att det skulle vara en olämplig metod.


Om jag nu förstod artikeln (Suckow et al. 1999) rätt (rätta mig hemskt gärna om jag missar något), så är det i sådana fall ett väldigt konstigt resultat att dra från den artikeln, och ett olyckligt sätt att låta trovärdig på bekostnad av folk som inte har möjlighet att kolla upp källorna.
Suckow et al. (1999) visade att man kan använda hypotermi/nedfrysning som lokalbedövning utan att resterande kroppsdelar bedövas. De kollade ingenting på nedfrysning av hela djur, eller hurvida nedfrysning kan användas som lämplig avlivningsmetod. Så hela frasen "Localized cooling in frogs may reduce nociception, but this localized effect is not appropriately applied to the whole body as a part of euthanasia procedures." säger egentligen ingenting om hurvida det är lämpligt eller inte att avliva med nedfrysning, utan bara påpekar att det fungerar väl som lokalbedövning.


151
10
pyton:
Varför krånglatill det så myket? Slådjuret i huvet med en yxa = klart krångligare än så är det inte. Även om det natutligtvis inte är kul attt behöva avliva djur :(
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild