Salmonella

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

190
13
hambergaren:

Vet att ormar ofta bär på salmonella bakterier i sin tarm. Någon som vet om vi människor ofta blivit smittade av våra ormar? 
Jag vet att hygienen är viktig men funderade lite på hur vanligt det faktiskt är att vi blir smittade. 

 


456
200
isdrake:

Det är nog väldigt ovanligt om man sköter hygienen. Men jag vet att min sambo blev smittad av sina reptiler när han var liten.


1662
779
fluffis:

Efter vad jag förstår så är det när man får avföring på händerna och sen får in det i munnen som man kan bli smittad. Tvätta händerna noga med vatten och tvål efter ormhantering/städning för att förhindra smitta! Jag vet att det gjordes en studie om salmonellasmittning nyligen, ska se om jag kan få fram något om det.


190
13
hambergaren:

Okej, jaa jag har aldrig hört någon tidigare som blivit smittad. Men de flesta håller nog ordning med hygien antar jag. Jag läste lite på nätet om samonella och där stod det att man behöver få i sig ganska högdos av bakterier för att bli smittad, sen varierade det lite beroende på om man är gammal eller barn och om man har lågt immunförsvar.

 

Men sen tänker jag på, många har sina ormar ute och runt axlarna, i soffan, på golvet och sånt. det borde ju kunna smitta då med. Ex om ormen ringlar sig runt halsen. 
Sen har jag sett på nätet folk som pussar på sina ormar. vilket jag inte skulle våga, då det känns lite riskabelt om det skulle hugga. haha


51
2
niake:

jag jobba med en som hade ormar som fick salmonella av dessa,, Jag tror att hygen är a och o


1662
779
fluffis:

Jag känner inte heller till någon som har blivit smittad.

 

Haha, jag pussar på mina ormar men det är det enda :) Jag har sällan mina ormar utanför terrarierna (förutom vid matning men då hanteras de med krok) och på bord eller i köket får de absolut inte vara. 


266
18
Jazen:

samma sak gäller ödlor, men jag använder alltid hand desinfectionsmedel efter hantering av min ödla eller nått som har med hans terrarium att göra


309
239
Gogs:

Som redan sagts i tråden så är enda sättet att bli smittad genom att avföringen med salmonellabakterierna på nåt sätt kommer in i kroppen. T.ex genom munnen men även via sår. Råkade själv ut för att bli smittad av TBC av akvariefiskar för massa år sen. Hade ett litet sår på ett finger och när jag gjorde rent akvariet så fick jag i mig skit via såret. Fick enorma svullnader längs hela underarmen och har fortfarande kvar massa ärr från det.

Det roligaste med det hela var iaf när jag gick ner till apoteket och skulle hämta medicinen. Personalen kollade konstigt på mig och när jag väl kom hem och kollade på burken med piller så står det med stora bokstäver: MOT KLAMYDIA


223
6
Susanne:

"när jag väl kom hem och kollade på burken med piller så står det med stora bokstäver: MOT KLAMYDIA"


HAHA den var kul!


456
200
isdrake:

Fågelkliniken har en artikel om ämnet. www.fagelkliniken.se/index.php/reptil/sjukdomar/13-salmonella-och-reptiler

Sen behöver man kanske inte följa alla råden slaviskt. Alla har ju inte plats för ett reptilrum och tror många precis som jag gör rent terrariesaker i badkaret.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild