Viltkött till reptiler?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

953
1840
peter54:
PZ Jag gissar att dina kaniner skjutits med kula av rent bly. Bly är såpass mjukt att det alltid expanderar kraftigt vid träff, men om man vet att man ska ha vildkaninen till ormmat, kan man enkelt undvika problemet, dels genom att skjuta med klen kaliber och dels genom att välja helmantelkula med mantel av exempelvis koppar. Putsning behöver man bara göra när man skjuter med endera ren blykula eller halvmantlad (expanderande kula), men för klass 3- och klass 4-vilt måste man inte använda expanderande ammunition. Om man ska ta bort 5-10 cm runt skotthålet på ett såpass litet vilt som en vildkanin blir det i princip bara låren kvar.

Medlem i SmHF
143
128
PinupZombie:

Går att skottputsa och få mycket kvar, som sagt så har jag styckat många vildkaniner och gett till hunden, men bara putsat bort skottskadad vävnad, inte ytterligare 5-10 cm runt det området, som man bör "enligt boken". 

Men det sa jag också i mitt inlägg, om det är så att man använder sig av blyfri kula är det inget problem. 
Kaninerna jag fått har jag inte haft någon aning om vilken typ av kula dom blivit skjutna med, så därav har jag velat ta bort allt skottskadat. 

Nu kände jag att jag hängt med alldeles för dåligt på jägarexamens delar om ammunition, får plocka fram böckerna igen och repetera, tänkte inte på det med klass 3-och klass 4-vilt :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild