Vad är detta för en liten krabat?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

214
334
MartinJ:
Jag skulle vilja backa upp Evanjelines gissning, och säga att det inte är en jungfrugecko. Det är, som många andra redan påpekat, svårt att säga säkert med dessa bilder, men flera av dragen överensstämmer passar inte direkt in på den arten. Huvudets form och storlek i förhållande till kroppen ser fel ut och ögonen sitter konstigt placerade för att vara en jungfrugecko.

81
113
Henriette:
Ingen jungfrugecko nej.. Någon slags husgecko, men svårt att säga vilken då det finns en mängd att välja på.

Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:
Det är inte en jungfru precis som många säger. 
Tänk på att den kan vara dagaktiv och då behöver uvb ljus. Men skulle gissa på nattaktiv faktiskt då det ser ut så på pupillerna 

Medlem i SmHF
143
128
PinupZombie:
Ser ut som en Hemidactylus flaviviridis

7
0
hnnn:
Evanjeline skrev:
Det där är väl ingen junfrugecko? Jag håller med om att färgen stämmer, men huvudet har fel form och alldels för kraftigt. Är inte den lite stor också? Jag gissar på husgecko.

Rullar den ihop svansen till en spiral? Jungfrugeckos gör det.



Nej, jag har iallafall aldrig sett att den gör det. 


7
0
hnnn:

tenebrosa skrev:
Det är inte en jungfru precis som många säger. 
Tänk på att den kan vara dagaktiv och då behöver uvb ljus. Men skulle gissa på nattaktiv faktiskt då det ser ut så på pupillerna 


Den har UVB-ljus ifall den behöver det eftersom vi inte viste! :) Den verkar iallafall inte vara så aktiv på dagen, man ser den sällan oh den sitter i princip på samma ställen helatiden. Därför det är svårt att få till nån ordentlig bild, då man sällan ser den.. 


17
4
Roger:
Tycker den är väldigt lik en turkisk gecko som jag tog kort på o har på mina bilder här. Men det kanske är det som är husgecko. Kan inget om geckos  men läste tråden och tyckte det såg ut som den.

Medlem i SHF
516
232
Fredrik89:
Om ni beställt syrsor från IMAZO så är det nog en Turkisk husgecko.

903
509
Evanjeline:
Men vadå beställer man syrsor så råkar där vara en gecko, eller skickar de med dem medvetet? Jag förstår att många tycker det är en kul överaskning, men det är ju fruktansvärt oansvarigt när det gäller djurens välmående. Kan ju lika gärna hamna hos någon som inte har ett tomt terrarium och sätter den i en godisbox. Dessutom misstänker jag de är vildfångade, och har fulltmed parasiter.  

2048
773
psyjoh:
Kan ju vara en liten unge som rymt och hamnat fel. 

Har hört detta tidigare att butiker fått små geckos med foderleveranser. Är det från samma leverantör så är det ju något där som inte är rätt känns det som. 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild