Problem med frysta möss(?)

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

1662
779
fluffis:
peter54 skrev:
fluffis
Jag tycker att alla f/t möss luktar apskit, så jag kan inte påstå att jag själv märkt någon skillnad. Jag fick kasta ett halvt 100-pack vuxna möss en gång för att ingen vuxen orm ville äta mössen. Jag berättade detta för leverantören och fick ett nytt 100-pack, men jag valde halvvuxna möss istället för att flera av mina ormar skulle kunna äta av dem och den påsen gick åt. Med andra ord, det är inte alla påsar frysta möss som får det här problemet att dyka upp, men det har alltid varit samma leverantör som levererat när problemet dykt upp.


Men oj! Hmm, jag tycker inte att mina köpta möss luktar särskilt mycket, men det kan vara skillnad på din och min näsa kanske, dock brukar jag vara rätt känslig :) Mina möss luktar knappt när jag öppnar en fryst påse men sen luktar de lite när jag tinar dem (har dom liggandes i ljummet vatten), men mest om jag kommer nära med näsan. Ibland kan det ligga en och annan lort i påsen men generellt är mössen rena från bajs. Jag kanske ska vara väldigt nöjd med mina köpta möss då :)

Det är ju bra att du lyckats isolera de ogillade mössen till en leverantör. Det gör ju saker och ting klarare.

953
1840
peter54:
Ja jag har känsligt luktsinne (mina kompisar brukar kalla mig mänsklig blodhund), men jag menar förstås när man tinar mössen, de frysta luktar också, men inte så farligt mycket.

1662
779
fluffis:
peter54 skrev:
Ja jag har känsligt luktsinne (mina kompisar brukar kalla mig mänsklig blodhund), men jag menar förstås när man tinar mössen, de frysta luktar också, men inte så farligt mycket.


Haha, inte konstigt att mössen luktar skit :)

Medlem i SHF
537
749
Patch:

Jo de finns en specifik leverantör som haft möss som nästan "exploderat" vid tining ett par gånger... men alltid fått nytt vid de händelserna... och de är nog tyvärr att de är för mycket i påsarna så de längst in inte hinner frysas så fort som de skulle behövas :/

 

MvH Alex


Medlem i SHF
67
26
Sofie:
Micke_E skrev:
Vad jag har hört kan det bero på att vissa tillverkare avlivar dem i för stora grupper och allt för många kan hinna sprida sin avföring på de andra vilket gör att vissa djur vägrar äta dem.


Det kan du ha rätt i. Avlivar man många möss samtidigt och blandar både hanar och honor ökar stressnivån och är man inte tillräckligt snabb med att avliva så kommer dom flesta att hinna (speciellt hanarna) kissa ner det mesta och förmodligen på varandra om det är för trångt.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild