Hur stor yta bör man ha för ca 80-100 st Syrsor?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

309
38
reptilicus_:
Vad kan rekommenderas

Medlem i SHF
4004
5040
Jonas_:
Sunt förnuft..komiskt uttryckt :) Vad jag vet finns inget minimimått för syrsor, en 10 liters hink med nätlock & äggkartonger kan rymma 100 vuxna syrsor, och säkert mer ändå.. 

2048
774
psyjoh:
Så länge de kan undkomma varandra (så de ej äter upp varandra) och har gott om mat så spelar det ingen större roll om de ändå ska bli foder. Sunt förnuft som Jonas säger. 

309
38
reptilicus_:
Jag tänkte nämnligen använda ett gammalt akvarium på 60x35x35 cm för att ha ca 100 syrsor i, så det borde väl räcka - tycker man.

Medlem i SHF
4004
5040
Jonas_:

Funkar nog alldeles utmärkt :) Inred med mycket gömställen så funkar det, äggkartonger och äggplattor är kanon!

Själv tycker jag kackerlackor av olika arter är mycket enklare att hålla än syrsor, kanske kan vara ett tips framöver om du vill ha ett annat foderdjur :)


309
38
reptilicus_:
På vilket sätt är dom enklare?

108
19
Lindstrom:
För de första och största jag hatar med syrsor är att det luktar så äckligt av dom sen att dom låter väldigt mycket.

och svårare att odla fram tycker jag, jag har en liten kackerlacks odling. Jag hade en syrs odling förut men gick sedan över till kackerlackorna, dom klarar sig mycket lättare medans syrsor går och dör efter en stund eller blir uppkäkade som psyjoh sa :)

544
425
Gibblo:
Jag har mina i höga ikeabackar, tror de är 70 liters? Likaså till mina kackerlackor.

Bara stapla äggkartonger på höjden så får du gott om gömställen till den ytan, kompleterat med mycket mat så äter de inte varandra så mycket.
Svarta syrsor eller bruna syrsor är det vanligaste man har som foderdjur. De svarta spelar väldigt högt men de bruna (som jag  själv håller) är ganska tysta av sig och absolut inget som stör.

Kackerlackor är väl rent generellt lättare att hålla men om man håller syrsor som jag beskrev ovan så är det absolut inte jobbigare att ha syrsor. Jag lägger ner precis lika mycket tid på kackerlackorna som jag gör på syrsorna.

Städa några gånger i veckan, de mår dåligt och dör av om det är för skitigt i omgivningen. Håller man det rent så luktar varken syrsor eller kackerlackor nämnvärt.
För båda gäller samma, högre temperaturer ger en produktivare odling som växer och förökar sig snabbare men också dör tidigare.

Mina generationer lever cirka 3 månader.

309
38
reptilicus_:
Man kan ha dom i mörka utrymmen utan att det stör dom särskilt mycket, eller?

2048
774
psyjoh:
Jag har försökt att odla syrsor men har aldrig lyckats. Har aldrig hittat några ägg fast jag provat olika material i äggburkarna. Kackerlackor däremot sköter sig självt. Har haft 5-6 arter och lyckats med alla utan ansträngning. Så vill du ha mat billigt så satsa på någon art av kackerlackor. 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild