Tips på barnaktiviteter

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

Administratör
Medlem i SmHF
327
331
azeam:
Skulle vilja få lite tips på olika (herpetologiskt inriktade) aktiviteter man kan hitta på för barn och barnfamiljer som förening, tänker mig under tillställningar som husdjursmässor och liknande. Att få "klappa" djur brukar vara uppskattat men kan vara svårt t.ex. vid tillställningar utomhus. Tipsrunda funkar väl alltid men det känns som att man borde kunna komma på roligare saker. Det får gärna vara enkla aktiviteter som inte kräver alltför mycket planering och resurser men ändå pedagogiska.

903
509
Evanjeline:

Charader, pictionary (kanske svårare ute men med en whiteboard går det sålänge det är ok väder) för de små barnen räcker det kanske med "orm" "ödla" "sköldpadda" ect, men man kan ju göra det så lätt och komplicerat man vill beroende på barn och ålder. Någon lätt pysselverkstad. med få saker kan du göra ganska mycket, kastanjer och tändstickor kan bli spindlar, kastajer och stenar sköldpaddor, piprensare ormar. Eller varför inte använda trolldeg. med lim, ögon och naturens resurser kan barn hitta på det mesta. Föredrag med levande djur brukar alltid vara en höjdare. En "kapplöpning" där barnen får varsitt djur de ska imitera, och se vem som kommer fram snabbast. Kan ha olika rundor också, runda ett alla ska hoppa som grodor, runda två man får något att lägga under tröjan (tex kudde, plastpåsar, vadsomhelst) och gå som en sköldpadda, runda tre slingra sig fram som ormar. Fiskdamm med reptilrelaterade saker, som små gummidjur. Bilder och djurnamn där man ska kombinera rätt. Kan också göras så lätt och komplicerat man vill, och gärna kombineras med info efteråt. (tex kopparödlan är faktiskt inte en orm, även om de flesta skulle tro det)

Fullständig brainstorm, kanske säger mer efterhand jag kommer på det. Vissa av dessa kräver mer resurser och planering än andra, men det är alltid svårt att dömma vad som anses som lite resurser när det kommer till föreningsaktiviteter.


Administratör
Medlem i SmHF
327
331
azeam:
Kanon, tackar så mycket för många bra tips! Bara att skriva om du kommer på mer sen.

45
462
Zuzanne:
Gissningstävling om hur många zophobas-larver det finns i en glasburk. Äckel-fascinerande. Funkar klockrent, det vet jag av egen erfarenhet:P

Zuzanne/Chlamydosaurus.

Administratör
Medlem i SmHF
327
331
azeam:
Bra förslag som är lätt att genomföra, tack för det! 

343
119
Salig:
Tipspromenad? :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild