Pris

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

2966
1645
Hoggaforfan:
Tvätta av det med Virkon innan är ju alltid en bra idé om man köper begagnat så ska ju kvalster och sånt vara borta sen.

232
94
anamidnatt:

Jag håller på att bygga ett enormt terrarie på 3kvm x 90cm i höjd och ett till skinken på ca 150cmx50cmx60cm. Köpte osb i förrgår, blev 5 stora skivor på bauhaus, blev 525kr ungefär. Sedan köpte jag båtlack på biltema idag som jag ska fuktspärra med då mina djur kräver lite luftfuktighet och är inte kul med ett terrarie som läcker fukt :P den gick för 200 någonting/liter så kostar ju en del. köpte dörrventiler  som ska fungera som ventilationsgaller på biltema vilket var mest ekonomiskt tror jag. :)

 

Såatt, ja, idag har jag hunnit skruva ihop nästan hela det stora, fått på ventilationsgallerna och kommer troligen få ihopskruvat hela det ''lilla'' imorgon.

Tar man god tid på sig så räkna med några dagar, kanske en vecka. Beror ju på hur mycket man behöver behandla skivorna beroende på vad man väljer och vad som sen ska bo i det. :)


305
147
HenkePetersson:
Virkon biter inte på ibd, ibd viruset kan finnas kvar i månader i rummet terrariet har ståt i, det är däför det är ett hälvete om man skulle få det, sen biter inte virkonet på ägg från kvalser heller om jag inte mins helt fel, så det räcker inte med en kur virkon utan man får ha flera innan det är någorlunda säkert, då bör ju inte terrariet stå i det rum man har andra ormar/ djur i då kvalser kan vandra lång väg för att hitta ett nytt värddjur. Pengarna man får lägga ut på att sanera ett begagnat terrarium eller en hel samling blir fan så mycket dyrare, än om man byggde det själv eller köpte nytt.

Är som sagt ingen stor entusiast av begagnat, då jag själv sett med egna ögon vad ett billigt begagnat terrarium kan ställa till med.

Är det första reptilen man köper, kan ett begagnat terrarium vara helt ok, men har man djur sedan tidigare, är det nog säkrare att bygga själv, än att ta risken så ser i alla fall jag på det.

1663
779
fluffis:
Jag håller med om att ett begagnade terrarier brukar vara billigast.

Har du kollat i gamla terrariebyggartrådar? Finns ganska mycket i samlingstråden.
Här är min tråd där jag har redovisat hur lång tid ett terrariebygge tog och vad det kostade.
www.terrariedjur.se/?page=forum&thread=919
ddr:
Virkon S biter bara på Virus, bakterier och svampar, Läs mer här: www.pharmaxim.com/Media-och-marknad/FAQ/Virkon.aspx

2966
1645
Hoggaforfan:
Så Virkon+Klorin? ;-)

Administratör
Medlem i SmHF
327
331
azeam:
Henke: Var har du fått information att Virkon inte skulle bita på IBD? 

40
12
205:
virkon slår ut det mesta även spindlar så var försiktig med det

903
509
Evanjeline:
Eftersom vi bor i sverige, kan man inte ställa ut det begagnade terrariet i minusgrader? Borde inte det döda det mesta?
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild