Vad bor i mitt kryprum?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

356
177
krypet:
Mässor fungerar bra denna tid på året. Det skickas nog ganska mycket djur med, men under vintern är det ju risk att de fryser ihjäl om de blir sena och en heatpack slutar fungera. 

Några få zoo-butiker säljer kryp med.

Börja med några billiga att träna på (om du inte har bra koll redan). Rosenbagge är billig i inköp om du köpe larver till foder. Sungaya inexpectata tycke jag är en perfekt första vandrande pinne. Chicobolus spinigerus är en av mina favoriter när det kommer till tusenfotingar. De visar sig mycket.

Medlem i GHF
3095
1682
EmanuelKarl:

Gromphadorhina oblogonata är en trevlig kackerlacka som kan väsa. Denna art hade jag bara en individ (denna vuxna hanen) av och han är död sen ett tag tillbaka. Men det är en stor och fin art iaf.


Hierodula membranacea är en enkel bönsyrsa från sydostasien och Indien. Den säljs ofta felaktigt som Hierodula grandis som är en annan art som inte förekommer i hobbyn (förra ången jag posta i tråden viste jag inte det och skrev grandis). Detta är min fina hona som jag äger just nu.


En till Hierodula membranacea. Detta är en av mina tidigare hanar men han blev uppäten av honan (på den första bönsyrsebilden i detta inlägget) efter att dom parat sig. Nu väntar jag med spänning på att få en äggsäck.


Elliptorhina javanica är en vacker, lättskött kackerlacka. Har själv fått ca 120st nymfer av denna arten så när den väl kommer igång är den mycket produltiv. Dock växer den ganska långsamt. Men jättefina är dom så om man vill ha kackerlackor som husdjur istället för foder så rekomenderar jag denna arten. Har ganska många nymfer kom någon är intresserad.


Gromphdorhina portentosa är nog den vanligaste väsande kackerlackan i hobbyn. Mycket enkel art, själv har jag inte fått ungar ännu då jag fram tills väldigt nyligen bara hade en adult hane och massa subadulta honor, men nu är en hona adult så om ett tag kanske det sprutar ut ingar av denna också.


Mycket dålig bild men det är en Sungaya inexpectata hona. En trevlig art jag varit semestervakt åt många gånger.

Extatosoma tiaratum är också en trevlig pinna. Dock har jag inte kvar dom och har inte tillgång till att ladda upp bilder på dom här, men det finns bilder i mitt galleri. Mina var ca 5cm  när de köptes men när jag reste bort några dagar dog dom. Så  jag han bara ha dom i ca 2 veckor.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild