Kungspyton med konstig svans och ögon, hjälp tack!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

903
509
Evanjeline:
Jag har gjort så som du sa med tejpen. Snurra den runt fingret med den klibbiga sidan utåt och rulla sakta över ögat. Du borde kunna köpa mossan i lokala blomsteraffärer. Så länge kan du ta en låda och ha några få cm vatten i, eller en handduk som henke säger, och lägga ormen däri, det är bättre än tvångsbad också. Om ormen är rädd för vatten och du tvingar den kan den bli rädd för att du försöker dränka den, och det är nog ingen känsla någon vill känna. Vad gäller svansen har jag ingen aning, tror du att du kan ta en bild så man ser mer hur extremt den sticker upp? Handlar det bara om absoluta svanstippen eller flera cm?

Medlem i SkHF
279
187
Smilla:
Är det bara den yttersta spetsen som pekar uppåt? Som jag förstår har du inte riktigt fått rätt på fuktigheten vilket har drabbat ormens öms, ett vanligt problem. Om ömset suttit kvar på svansen länge och byggts på i lager stryper det så småningom blodflödet, vävnaden dör och trillar av. Kan det vara det som är påväg att hända? I så fall är det viktigt att du snarast tar bort ömset från spetsen. Håll den ett tag i vatten (bara svansen) tills ömset mjuknat och peta försiktigt bort det med fingrarna. Det är nämligen inte alltid de andra metoderna funkar lika bra på svans som ögonkapslar.  

Lycka till!

20
0
JSpinord:
Så nu har jag fixat en fuktbox åt henne, slängde i henne en stund och ömset på svansen försvann och då försvann det där svansproblemet med. Nu är hon normal igen. Dock råkade såklart morsan köpa en förstor låda som inte passade i terarriet, men satte värmematta under fuktboxen och körde separat från terrariet. Vart ånga där inne så fuktigheten måste vart bra. Är det nåt sämre med att ha det så? Och hur länge borde jag ha henne i fuktboxen? När hon väl var i så försökte hon bara rymma, känns ju som jag plågar henne. Var mot slutet hon låg stilla mest. Tänker iallafall lägga i henne så ofta jag kan när hon är i ömsningsperioden + att jag sprayar terrariet jättemycket! :)

903
509
Evanjeline:
Just nu när där är öms som fastnat är det ingen fara med att ha henne i den utanför terrariet, men själva poängen är ju at thon ska kunna gå in och ut som hon själv vill för att reglera fuktigheten, så då måste den in i terrariumet. Den behöve rinte vara stor, bara så hon kan ringla ihop sig där inne och ha det bekvämt.

74
13
larsson88:
Tejpmetoden för att få väck ömsrester på ögonen har visats på animal planet flera gånger :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild