Resa bort orm

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

2048
773
psyjoh:
Mina ormar gick bra att lämna när vi reste förr. Däremot min allra första ödla dog just av det sättet du skrev jaclar. Skulle vara borta några dagar och slängde in ett gäng syrsor så den skulle klara sig. Den var inte jättestor då min ödla, men ändå tillräckligt för att äta de syrsor jag slängde in. En anolis carolinensis. När jag kom hem satt en syrsa och gnagade på ögonen, blev helt förkrossad. Vill tillägga att jag inte var så gammal och hade inte så mkt erfarenhet. Idag hade jag ej gjort om det misstaget. Bättre att ha barnvakt just till ödlor. 

429
254
JACLAR123:
Evanjeline skrev:
Jag hade aldrig lämnat så många syrsor ensamma med min reptil. dels bara av att alla är där kommer djuret bli stressat, sen när de blir hungriga kan de mycket väl börja försöka gnaga på djuret=mer stress. De kan faktiskt tillochmed döda ditt djur, även om det inte är så troligt med en frisk. Du kan lämna mat där till syrsorna, men det är endå en risk.


Hej! Jag skrev något liknande... Själv förädrar jag B.dubia... :) B.dubia är "top noch". :D

Och som ni säger är syrsor inte alls bra vid semester. Jag tog bara ett dumt exempel.... 
Kackisar funkar ju utmärkt, efter som jag var i Afrika i 2 veckor vid våren.. Dock skötte min farfar om djuren! :) Han är 80 år, men fortfarnade pigg som en mussla.. :D Ibland är det bra att ha stor släkt :P



741
681
Binks:
Beror helt på vad de är för djur man har.
Jag skulle kanske kunna lämna mina ormar 1 dag, men helst inte då de ska sprayas 1-2ggr om dagen.
Har ett regnsystem (som inte är inkopplat än) men endå vill man ha någon som kollar till dem några gånger om man är borta 1 vecka.

131
8
stumpwen:
vi for bort ett längre tag en gång, typ någon vecka. och då bad vi grannen bara kolla till dom typ sådär varannan dag, och så byta vatten någon dag eller två :) gick jättebra. (har två boa constrictor). matade dem någon vecka innan vi for så dom var mätta och belåtna ^^

305
147
HenkePetersson:
Kungsboas i all ära, visst går det utmärkt att lämna dem ett par dagar eller en vecka, tråkigt nog har jag ingen i min direkt närhet som skulle vilja ställa upp och passa 23 boa ormar, vet inte ens om jag skulle vilja be någon om det heller, speciellt om dom saknar kunskaper helt. Vi var i Norrköping förra året under 2-3 dagar och det gick utmärkt trotts att ingen såg till ormarna, fuktsystemet var i full gång och extra stora vattenbaljor fanns till deras förfogande hela tiden.

269
60
Jonas:
jag säger åt bror min att sköta allt och så var problemet avklarat:)

305
147
HenkePetersson:
tur du har då lol:D


269
60
Jonas:
´tur man har reptilintresserad bror:)

214
334
MartinJ:
Vi är ofta borta mellan 3-4 veckor i sträck på sommaren, utan problem (med grodor, salamandrar, ödlor och ormar hemma). Ormar är givetvis de som kräver minst tillsyn, där det definitivt räcker med att kollar till dem, samt byter vatten, en gång i veckan. Tycker personligen att flera gånger i veckan verkar otroligt överflödigt bara för en eller två ormar (förutsatt att man har regnsystem där det behövs osv.), men det är väl en smaksak. Det blir lätt svårt att få djurvakter då också ;)

903
509
Evanjeline:
Sålänge inget händer är det väl överflödigt, men om olyckan skulle vara framme kan det vara bra. Sen är välf rågan om någon utan reptilkunskap ens märker det, beror väl på vad som händer.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild