Matning rutpyton

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

412
419
Hadara:
Folk matar alldeles för ofta.... De ska inte växa så fort som de gör i fångenskap. Jag matar min cheynei varannan vecka högst! Ibland längre mellan om de var ett stort byte 

305
147
HenkePetersson:
små ungar ska matas med måtta och få växa i sin egen takt, samma gäller även subadulta djur, enda gången en lite hårdare matning kan vara till fördel är på stora vuxna honor som matas på extra inför avels sesongen, annars klara en vuxen orm sig utan mat länge. MIn ena vuxna boa hane har inte ätit på snart 1½ månad han är lika fint trimmad som han var tidigare, så det är ingen fara som "Hadara" säger att dra ut lite på matnings tillfällena. Tvärt om så mår ormen mycket bättre av det.

82
16
Bremnes:
Att mata sina djur en gång i veckan är absolut inget farligt eller fel. Det påverkar inte negativt på något sätt. Det enda som man måste tänka på är att inte ge för stora mängder med mat. Då börjar risken för skadlig fetma att dyka upp. 
Så mata gärna en gång i veckan men nöjd dig med ett lagom stort byte och inte två, tre stycken. 
Det spelar mindre roll hur ofta de äter utanför fångenskap. Ormar är opportunister och äter i naturen så ofta de får möjlighet till det. Så det kan variera extremt mycket. Vi kan som tur är kontrollera detta i fångenskap. 
Jag tycker det är mindre intressant hur ofta man matar så länge djuret är i god kondition. Så använd lite sunt förnuft så tror jag allting blir bra! :)

305
147
HenkePetersson:
Tyvärr hittar jag inte klippet på youtube med dom 2 feta Americanerna som står och beundrar en övermatad och power feed boa constrictor på 12 månader som väger 8 kg, i deras ögon är hon en skönhet, i våra ett missfoster som inte borde få leva för det är djurplågeri.. Det humanaste för det djuret borde vara att ta bort det MEN

Nej det är inte fel att mata sin orm för ofta.....

Om jag hittar den lägger jag upp den i tråden.. Dock varnar jag kännsliga tittare, Americanarna har nämligen rejäla Gällevare häng och visar ordentligt med butt shikes, sen är ormen inget vidare att titta på heller..
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild