Kräsna leopardgeckos

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

268
19
Iguania:
Finns nog gott om saker man inte ska ge, hund- och kattmat ska ju tydligen inte heller vara bra. När det gäller grönsaker och frukt så lär nog en bra tumregel vara att allt som man kan ge till de herbivoriska och omnivoriska reptilerna kan man ge till foderdjuren.

1159
625
Temla:
"Hursomhelst så kan man påpeka saker med trevlig attityd, jag uppfattade åtminstone ditt svar som aningen drygt Temla:)"

Va? Gjorde du? Det var absolut inte meningen. Då ber jag om ursäkt om det uppfattades så. Det var ju inget svar heller, utan mer en fråga då jag hört så många gånger att apelsin och för mycket morot inte är bra.

268
19
Iguania:
No hard feelings, missförstånd är lätt hänt på forum:)

Medlem i SkHF
279
187
Smilla:
Fast i liten skala kan man ge apelsin till de flesta herbivorer/omnivorer så vitt jag vet, dock bör det inte överdrivas. Det mesta är väl bäst i lagom mängd.

1159
625
Temla:
T.ex skäggisar ska man ju aldrig ge citrusfrukter. Det har jag fått lärt mej iallafall. :) Brukar stå varningar på skäggis sidor och skötselråd om det. 

173
59
mrvikke:
Hade samma problem. Min leopardgecko ville bara äta mjölmask och väldigt få. Så när jag såg att han snart skulle ömsa så gav jag inte någon mat till honom. Efter ett par dagar efter ömsning så erbjöd han syrsor och då tog han sin första på över två månader. Geckos fäster sig vid vis mat, särskilt mjölmask då det är som godis för dom. Ett tips är att ringa till en reptilkunig veterinär eller liknande. Hoppas det går bra! 

459
138
Pakke:
Jag har haft leopardgeckosar i fler år. Vissa åt knappt på minst 3-4 månader och överlevde ändå trots drickit vatten bara tack vare fettreserver på deras svans som de har lagrat på när de åt syrsor eller kackisar. När det börjar bli "smalare" på deras svansar då är de igång med ätandet igen.

Nu har min leo knappt ätit senast han åt kackis på jan sedan dess till nu har han inte ätit något och jag är inte orolig för det. För jag vet att han kommer börja äta när det behövs! MEN jag vet inte hur ser ut din leo just nu dagsläget, gärna lägga bild så vi kan se och bedöma om det är akut eller inte.

Kanske kan du försöka? Vill bara hjälpa så du får känna lugn och tillfreds att någon som ställer upp för dig.

Medlem i SkHF
279
187
Smilla:
Som sagt, inte mina geckos. Men jag ska fixa all information och bilder om så behövs nu i veckan. Skulle kunna fixa det på torsdag :)

Tur att det finns hjälpsamt folk i stora skaror! :D

459
138
Pakke:
Smilia: det låter ju bra. Gör det =)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild