Låda till min leopardsköldpadda

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

295
270
barkskog:
Rubriken.

593
551
Redfoot:
P-A! jag är på väg att bli blind ;)
Swintoo, kan du inte lägga in en bild på djuret?

14
0
Swintoo:
Här kommer en bild på han.


903
509
Evanjeline:
Jag håller med om att du ska ha utomhusburen som prio ett nu när det börjar bli varm så han får riktig sol. Vad jag kan se ser lådan bra ut, men den hade ju gärna kunnat vara dubbelt så stor eller mer. Hur reglerna ser ut vet jag inte exakt, men ju större desto bättre med sköldpaddor enligt mig, de rör sig mycket.

14
2
ryssar:
Hur stor är den? Jag tänker i centimeter, samt vad väger den? Blir lättare att ge tips och råd om man kan göra sig en bild av hur stor den är :)


14
0
Swintoo:
Helge är ca 21 cm om man mäter från baken och då huvudet är framme. vikten vet jag inte än men måste köpa en våg så jag kan kolla upp hans vikt.

593
551
Redfoot:
Den ser lite skamfilad ut, inte tu tal om detta. Du ska mäta bukskölden i en rät vinkel från bakdel till sköldens frmsida under huvudet. Alltså endast skölden.
/R

14
0
Swintoo:
Vad menas med skamfilad ut?

Jag fick ta över denna sköldpadda för att ägaren inte kunde ha han kvar pga deras hund. Hon säger att ägaren innan henne har inte skött om Helge så bra. De kunde man se på skalets ovansida "bulorna" är inte jämna. Sen sa hon att den tidigare ägaren hade haft han i frysen för dvalning. Jag vill ju bara att han ska må bättre hos mig än sina tidigare ägare.

Mäter man bara under skölden så är can ca 15 cm. 

Är han liten för sin ålder? han är 37 år gammal enligt tidigare ägaren. Vkten vet jag som sagt inte än.

33
11
Duransson:
Det låter som den är väldigt liten om den är 37 år gammal.  Men det kan skilja väldigt mycket på storlek för varje individ.  Vi har 2 stycken som är ungefär lika gamla och det skiljer flera kilo i vikt på dom.  Jag håller med Redfoot om att den ser skamfilad ut.  Ihopsjunken lite grann i ryggskölden och allmänt sliten. Men du ska inte ta det som kritik, du kan inte hjälpa hur den haft det tidigare.  .

14
0
Swintoo:
Kan man göra nått åt det att han verkar vara Ihopsjunken lite grann i ryggskölden och allmänt sliten? Vad i sånt fall. eller kommer han alltid få leva med det? Vad skulle ni ha gjort åt det om det går att bota det och hur?
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild