Scolopendra död?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

83
40
Benz0187:

Köpte min scolopendra subspinipes för ca 3 veckor sedan. Jag hade aldrig ägt eller träffat någon scolopendra tidigare så jag hade läst på rejält om dom innan jag införskaffade en. Byggde ett rymningssäkert terrarium pga att jag läst att dom ska vara rene houdini´s och ilskna.

Jag beställde en över nätet ifrån en svensk djuraffär, ca 13cm lång. När jag fick den va den kall och inte så pigg. Men efter ett dyng i terrariet va den pigg och gick omkring, då stoppade jag ner en kackerlacka som den attackerade direkt och sög på tills morgonen efter. Efter det har den bara legat nedgrävd i bottensubstratet. Jag har försökt mata han med fler kackerlackor efter det man inte fått han att äta.
Provade med både Dubia och Döskalle kackisar, inget åt han.... Och nu ca 3 veckor senare verkar han vara sten död.

 

Började med att jag petade på han med pincetten, ingen reaktion. Sedan lyfte jag fram han försiktigt och då märkte jag att han var livlös. Jag lyfte upp honom och tittade på han lite för inspektion, men kunde inte så något sår eller livstecken.
Nu hoppas jag på att det ska vara något öms på g, men jag tvivlar på det.. Har iaf fuktat burken rejält och låter han få två dagar på sig att ge livstecken...

Här ligger han... =(


384
18
mr_fan:
stackarn =(

Medlem i SHF
137
55
BenjaminLindner:
vem beställde du av?

238
14
Regnskog:
tänk på att inte beställa djur under månader med minusgrader. då blir dom lätt kalla, men vilken affär handlade du ifrån?

83
40
Benz0187:
Herperschoise. I min värld och dåliga erfarenhet så tyckte jag att den var bra paketerad.. Den har nu legat prick still i ca 9 timmar. Jag fuktade den lite till nu ifall det nu mot all förmodan va öms.. Om han inte rört sig innan imorn kväll innan jag går och lägg mig så är det finito.. synd... 


83
40
Benz0187:
24timmar nu snart utan minsta rörelse... Verkar vara död.. =(

Medlem i SHF
137
55
BenjaminLindner:
Hör av dig till Herperschoise, de lär kompensera detta. Tråkigt att din subs dog, underbara och vidriga djur. :)

238
14
Regnskog:
Ja, köpte en vattenagam av herpers choise som dog inom 48h och de gav mig en ny.

Medlem i SHF
137
55
BenjaminLindner:
Herperschoise är en halvbra affär, de gör ett bra arbete men de har inte koll på djuren de har (art osv) eller på individerna, om de har kvalster eller sjuka osv.

1275
1724
Falk:

Herpers är en av dom bättre när det kommer till djur och fångenskapsuppfött. Dom har knappast bättre kunskaper på arkenzoo, djurmagazinet osv där det ofta är riktigt illa ställt med kunskaper.

Dock så har herpers jäkligt bra service och är man missnöjd så är dom måna om att ställa allt till rätta.

Sen vet man ju inte som säljare hur djuren sköts heller i det nya hemmet och sedan ringer en kund efter två veckor och säger att djuret är dött.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild