Uppstött pinkie

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

142
12
blixa:
Jag hitta en osmält pinki hos en av mina strumpebandssnokar häromveckan, trodde då att de kunde bero på att han fick byta terrarium å vart stressad, men så hittade jag en till förra veckan efter fått mat, har även haft lite dålig aptit, Är det vanligt å bör man vara orolig?

197
14
SibiriskTiger:
Vad har du för värme i burken? Hur gammal är ormen? Låter som att matsmältningen inte fungerar riktigt som den ska. Eller så är det som du sjävl säger - den känner sig stressad. Hur är miljön runt den? Bor den ensam?

142
12
blixa:
23ish, vart tvungen å ta bort sol stället då han lyckades ta sig up till lampan men tänkte å fixa någon lösning idag, den har sällskap men har haft det tidigare men då hade dom förvisso större terrarium, men kan nog vara värt å dela på dom

Medlem i GHF
636
410
Jimmy:
23 är alldeles för kallt, en solplats på ca 30 krävs.

142
12
blixa:
jo fixa sol plats nu men vad jag läst så ska det vara "rumstempratur"

333
97
leolina:
Rumstemperatur med en solplats på 28-30 grader där djuren kan smälta maten, enbart rumstemp blir på tok för kallt för matsmältningen.

142
12
blixa:
ok han hade dock sol ställe ibörjan när dom jag bytte terrarium å hittade första pinkin redan då, men fixat ny solplats nu så får hoppa nästa måltid stannar nere

333
97
leolina:
Finns många orsaker till att en orm spyr upp maten. De vanligaste är att det är för kallt, för stor storlek på fodret eller stress. Börja med att se till att ha rätt värme, hjälper inte det får du testa vidare.

1662
779
fluffis:
Hur ofta kan strumpebandssnokar äta pinkisar egentligen?

197
14
SibiriskTiger:

Jag kan tänka mig att en av orsakerna kan vara just värmen. 23 grader och ingen varmare sida kan göra att den får problem med matsmältningen. Den andra orsaken kan vara att den känner sig stressad av den andra ormen, vilket gör att den hellre stöter upp maten för att inte vara ett lätt byte när "den ska ligga och jäsa". Ormar vill kunna fly om de känner sig stressaden och då vill de inte bära runt på onödig vikt i form av mat i magen.

Precis som fluffis nämner angående att mata med pinkie så kanske du ska prova en mer "naturlig föda" för just strumpor. Jag är ingen expert på just strumporna, men jag vet att de i huvudsak äter amfibier, fisk och mask.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild