Angående bilder...

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

135
130
Hellemar:
Tjabba...

Fluffis: så om ingen vill använda vetenskapliga namn heller, så är det helt okej ? Sök på terrariedjur.se och du har facit? !

Azeam: 
L-systemet gäller bara malar och inte hela akvariehobbyn... 
Förr använde alla PSG:s nummersystem... Idag tydligen ingen...
Jag kan inte säga annat än att det är tragiskt att ni inte hittar mer när ni söker... Phasmid Study Group är ju de som jobbar med pinnar och om ni inte ens vet om att de finns har de ju misslyckats... Och så får väl jag ta åt mig en stor del av missen som inte marknadsförde PSG lika hårt som jag lobbade för lokaliteter och underarter och föreningsliv när jag var aktiv inom hobbyn... Sen kan jag ju inte tycka annars än att det är tragiskt att folket på kryp inte nämner detta, men å andra sidan så har ju Phalagorn aldrig varit nåt annat en en renrasig spindelnörd...


Henke :)


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:
Jag har aldrig någonsin hört talats om PSG:nummer, nu är jag ju inte jätteinsatt i pinnar ska jag nämna men däremot har jag funnits i hobbyn i många herrans år :) 

Jag säger inte vad som är rätt eller fel men jag kan personligen tycka att vetenskapliga namn räcker. Och inte heller jag hittar någon vidare information om jag söker på dessa nummer, mycket mer relevant information dyker dock upp när jag skriver dom vetenskapliga namnen. 

Men som sagt kryp är inte heller min starka sida :)

135
130
Hellemar:
Tjabba...

Så när började du med hobbyn?
Själv har jag gjort ett uppehåll på ca 5 år, men inte minns jag dig som nåt stort inom hobbyn... Kan inte ens påstå att jag stött på ditt nick över huvud taget... Så hur gammal är du inom hobbyn egentligen? 


Henke :)

Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:
Är det ett förhör? :) 

Jag har funnits i hobbyn 22år.. räcker det Henke? :)

114
73
Lunde:
Det är beundransvärt att du vill öka kunskapen om pinnarna, och kanske att PSG-nummer är ett bra alternativ till latinska namn om det stämmer att de latinska namnen revideras ofta. Det skadar nog inte iallafall. 
Men när t.o.m. PSG själva använder latinska namn för identifikation på sin Facebooksida www.facebook.com/PhasmidStudyGroup (ibland i kombination med PSG-numret) så har jag svårt att köpa att PSG-numret är det allenarådande i hobbyn. Söker man på stick insects hittar man väldigt få källor som nämner PSG så systemet har kanske inte fått ett ordentligt genomslag än - inte för gemene man iallafall. Och därför är det bra att du informerar om systemets existens. 
Hur som helst så skulle väl en enkel lösning vara att ha det latinska namnet med PSG-numret inom parentes. Eller vice versa.


Till sist så snubblade över den här sidan som verkar lättolkad och informativ om man vill hitta skötselråd för olika arter 
www.phasmatodea.com/web/guest/psg
mvh


264
125
Bildpunkt:
Om jag ska vara ännu mer korrekt så används inte L-nummer till malar. Utan det används bara till malar i familjen Loricariidae.

Om PSG-nummer används på samma sätt så verkar det ju smidigt. Men då de inte verkar användas av särskilt många får mig att fundera över vilket syfte de fyller. Kanske är det bara så att det är färre människor som intresserar sig för Phasmider och det är därför det är mindre utbrett.
I vilket fall tycker jag att det är något man kan sätta in i artregistret. Men då det inte är det viktigaste just nu på sidan och då det ändå finns ett visst stöd för att skriva in PSG-nummer på arterna i övrig text så tycker jag personligen att det är något man kan ta när man ändå väljer att uppdatera systemet.

Man får tänka på att Anders inte kan ta allt på en gång och funktionalitet på sidan måste komma före finnesser. :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild