Sommarterrarium.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

238
14
Regnskog:
Som ni alla vet så är svenska sommaren knappast värd att bli kallad sommar. Men det finns undantag med fantastiskt fint väder och vad blir inte bättre än att ha din djur utomhus under den tiden så dom får tillgång till riktigt soljus osv.

Det jag hade tänkt är att bara köra koppel till mina skäggisar då dom inte är så oroliga för mig hela tiden men till t.ex. kameleonter eller andra djur som inte gillar mänsklig närvaro. 
Det jag hade tänkt till t.ex. kameleonten är att antingen köpa ett flexarium eller ett litet växthus (www.jula.se/vaxthus-716003) som den får vara i när jag väl är i närheten, vad tror ni om det? Har ni några spontana ideér till hur man kan få sina djur att vara ute på sommaren? 
Mvh, Regnskog

384
18
mr_fan:
är det växthuset med mjuk plast runt?

238
14
Regnskog:
Ja

268
19
Iguania:
Fördelen att ha djuren ute är ju just ljuset och då är det ju dumt att hålla djuret i ett plastväxthus som antagligen lätt blir överhettat i solen och dessutom inte släpper genom särskilt mycket UV. Flexarium och andra nätterrarier är dock perfekt och de som har möjlighet att ha sina djur ute på sommrarna borde göra detta. Det är vad jag tycker iallafall.

238
14
Regnskog:
Går ju att ''modda'' plastväxthuset, dvs att göra diverse nätöppningar och sådant. Går ju lätt på under 1000kr isånnafall.

384
18
mr_fan:
annars har ju herperchoise flexarium som är riktigt bra =) tror jag

238
14
Regnskog:
Jo visst, men inte särskilt stort. Fördelen för oss människor är ju att faktiskt kunna gå in i ''terrariumet'' om det nu är ett växthus plus att djuren får mycket större yta.

384
18
mr_fan:
a  men dom kan ju inte andas i ett plast växthus ?

238
14
Regnskog:
Som tidigare sagt kan man enkelt göra fönster av flugnät t.ex., både luckor i tak och väggar. Det gäller att använda fantasin i denna hobby, eftersom värmen i sverige ligger på dryga 26C en varm sommardag så räcker det med runt 4 öppningar. Garanterar att detta fungerar, kommer lägga upp bilder senare. Men nog om det, vad finns det för mer alternativ?

105
27
Richard:
ikea Hyllis kostar 99kr och kan funka som stomme om man tar bort de två mittersta planen dock inte så djupa. sen finmaskigt nät. ska själv försöka bygga mig lite uteburar sen:) men flexarium är rätt billigt om man slår ihop material kostnader plus nät och tid är man nästan uppe i samma summa .

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild