Den ultimata gutloadingen

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

234
1
tinagustafsson:

jag brukar ge alla mina foderdjur morötter, äpplen, paprika och banan? vad ska jag ge mer? matar min panterkameleont med inskterna :)

/ Tina


238
14
Regnskog:

Fiskmat och hundmat är bra :)


65
13
Doberman:

Fiskmat och hundmat är inte bra för fem öre, fortsätt som du gör istället! :)


1159
625
Temla:

www.chameleonforums.com/care/food/


18
6
CaLi:

Vad jag förstått rekomenderas det kattmat/hundmat/flingfoder (tillsammans med grönsaker och frukt) när det är till geckos som bara äter insekter och inte som i det här fallet till kameleont. Men är inte 100 på detta. Någon som vet?


316
283
panterophis:

hund-/katt-/fiskmat är inte bra, bättre att köra på hönsfoder eller firemons specialfoder


230
22
Nooon:

För mycket söt frukt åt krypen kan ställa till det i magen på reptilen - bakterierna får alltför mycket socker och förökar sig för mycket.

Jag brukar ge mina kryp ekologisk sallad, morötter och, till dem som inte ska bli mat inom de närmaste två dygnen, lite frukt någon gång då och då. Jag ger också alla kryp lite ekologiskt hundfoder också - högkvalitativt med lägre salthalt och inget spannmål (www.zooplus.se/shop/hund/hundmat_torrfoder/orijen/adult/248996). Jag läst att billigt hundfoder innehåller mindre protein och mer spannmål och saltas extra för att det ska smaka ändå. Jag undrar om det kanske är det som gör att hund och kattmat inte anses bra att mata med... och så mängden! Jag ger dem inte särskilt mycket av det. De får några bitar och när det är slut får de äta annat. Med en påse har jag protein åt dem för tid och evigheter.
Jag brukade ge krypen ekologiska havregryn, lite majsvällingspulver, solrosfrön och kli också men har gått över till detta -  Meister Lampe Bioflakes för gnagare (www.zooplus.se/shop/gnagare_smadjur/foder_gnagare_smadjur/kaninfoder/meister_lampe_eko/278991)
Jag har tagit bort spannmål från diet-listan eftersom jag läst att blandat grönt är bättre. (Läste om det bla på sidan som Temla rekommenderat ovan. (Visst - jag har en leo och inte en kameleont... men jag tror ändå att det är bra att undvika oxalsyra mm.) Den här gnagarmaten innehåller torkade gröna ängsgrödor och hö. Höet verkar det inte som om krypen bryr sig om. Det gröna äter de. Jag tror de ska få lite solrosfrön också.

Rätt? Jag tror att det är rätt och bra. I enlighet med några timmars efterforskningar på nätet... och de lever och förökar sig precis som innan jag bytte. ...och jag tror att de är ännu nyttigare för ödlan nu än förut.


18
6
CaLi:

panterophis, varför är det inte bra med fiskfoder/hundmat/kattmat? 


1275
1724
Falk:

kycklingfoder är oslagbart


163
34
Danne:
Något speciellt märke på kycklingfodret som är billigt och bra? Ska försöka odla dubias.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild