Foder till större ormar, var hittas det?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:
Min foderkostnad för mina två stora nätisar ligger på noll den senaste tiden. Har en kompis som fixar White leghorn-tuppar gratis.

Medlem i SkHF
279
187
Smilla:
Jaha, har man sådan tur så är det ju bara ett plus i kanten ;)

Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:
Lite lyx är aldrig fel! ;)

Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:
Nu har jag inga jätteormar hemma, en definitonsfråga kanske :) Men jag har turen att ha kontakt med en kaninuppfödare och får köpa billiga döda kaniner därifrån. Tillgången varierar lite över året men stora ormar äter inte ofta så det har aldrig varit ett problem.

Hos en uppfödare föds med jämna mellanrum "dåliga" djur som ändå skulle ha tagits bort (och kanske kastats bort, vilket slöseri!) jag pratar då om djur med medfödda fel, skadade djur, även gamla hanar tas bort med jämna mellanrum osv.. Får även köpa dödfödda ungar, uttjänta avelshonor m.m

Så även uppfödarna kanske ser en poäng i att sälja sådana djur till ormfoder (även om dom inte gillar ormar överlag) men med en vettig dialog så kan man komma överens så båda parter tjänar på det. 

Sen vet jag att många som håller hönsfåglar ofta får ett överskott på tuppar.. och någonstans måste dom ta vägen.. du ser säkert min poäng :)

Bönder som föder upp grisar får alltid en hel del dödfödda grisar varje år, utmärkt som foder till större boa & pytons! 





Medlem i SkHF
279
187
Smilla:
Utmärkt! Jag har fårt för mig att många kaninuppfödare/ägare är ganska så hatiska mot ormar eller carnivorer som äter kaniner öberlag... Men någon måste väl gå att komma överens med.

Bönner finns här gott om så grisar och höns skulle nog gå att få tag i! Hur är de ur näringssynpunkt, är det stor skillnad på kanin, gris och tupp? :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild