Fick boaungar idag. Ett problem.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

25
10
Retic:

Hej. 

Fick min första boakull idag. 

Pappa: hypo het albino

Mamma: het albino

ungar: 15 normal och 4 hypo. 3 slugs. 

Jag har papper på föräldrarna!

Nu till min fråga. Hur blåst blev jag?

Vad kan jag göra åt det nu?

mvh


384
18
mr_fan:

förstår inte frågan ?


384
18
mr_fan:

aha nu förstog jag


25
10
Retic:

Okej. 

Jo jag misstänkte det när jag fick så himla få hypos. 

Menmen det är skitkul endå. 


77
1
MrC:

Genetik det är en svår fråga vad vet du om föräldrarnas förfäder


305
147
HenkePetersson:
Blåst, nja kanske inte om man ser till det du fick, visst är det tråkigt när det inte blir några albinos i en sådan parning, men du fick i alla fall hypos. Något jag tagit fasta på när jag köper ormar är att aldrig köpa nominata (normal färgade) med hets även om dom säljs med papper så finns det en risk att det är helt nominata djur utan hets, sen är det viktigt att köra djuren av en seriös uppfödare med goda referenser och rykte.

Köper jag djur från lite mindre kända uppfödare så ser jag till att gadera mig genom att alltid se till att djuret har minst en vissuell färg tex albino är där sedan en hets på djuret typ anery så skulle man bli blåst så vet man i alla fall att undgarna är 100% heta för albino, det vet man ju inte om man parar nominat het alb med nominat het alb och inte får en enda albino, vilket ibland händer även om djuren som någon nämde ovan är heta, så kan dessa lika gärna vara helt nominata utan anlag och då har man blivit blåst.

276
118
Maqea:
Fråga från den okunniga. Vad betyder slugs i det här fallet?

68
27
Adamski:
Slugs är obefruktade ägg. Brukar även kallas bärnstenar. 

135
130
Hellemar:
Tjabba...

När man köper ett djur som är "het" (heterozygot) för något så finns det ju absolut inga som helst garantier för att man verkligen får med anlagen man betalar för - man köper ju snarare "möjlig anlagsbärare" med betoning på möjlig.
Om vi tar ett skolexempel med luktärtor där man har vita luktärtor men vill korsa in blå anlag. Man korsar en vit med en blå luktärta så får man en blå och en vit luktärta och två luktärtor som har anlag att kunna föra vidare båda anlagen men som är vita. Men - detta är alltså bara rent hypotetiskt och ingen garanti - det kan vara tre avkommor som inte har anlag att bli blå över huvud taget.
Så ja - du har blivit blåst - alla som klöper "heta" djur och betalar extra för dessa blir, på ett eller annat sätt, blåsta, för man vet ju inte om de faktiskt har anlaget utan det enda man egentligen vet är att de kanske kan ha det - om man har lite tur... Och det beror inte ett smack på hur känd eller duktig uppfödaren är...


Henke :)

135
130
Hellemar:
Tjabba...

Och vad betyder het? Hur ser man på ett djur att det bär på ett visst anlag?


Henke :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild